Shpenzimet e punës në Bullgari u rritën me 8 për qind për vit

Foto: arkiv

Gjatë tremujorit të katërt të vitit 2016 shpenzimet e përgjithshme të punëdhënësve në Bullgari për një orë pune të një të punësuari u rritën me 8.0 për qind në krahasim me vitin e mëparshëm. Këtë e tregojnë të dhënat paraprake të Institutit Kombëtar Statistikor. Rritja në industri është 8.1 për qind, në shërbimet – 9.4 për qind, në ndërtim – 2.2 për qind.

Më shumë nga rubrika
Ministrja bullgare e Energjetikës Temenuzhka Petkova

Bullgaria dhe Turqia shqyrtojnë rifillimin e punës së Komisionit Ndërqeveritar për Bashkëpunim Ekonomik

Bullgaria dhe Turqia shqyrtojnë zhvillimin e një mbledhjeje të Komisionit Ndërqeveritar për Bashkëpunim Ekonomik. Rifillimi i punës së Komisionit do të stimulojë aktivizimin e bashkëpunimit dypalësh në të gjitha sferat me interes të përbashkët. Rreth..

botuar më 17-10-16 6.33.MD

Bullgarët janë më të kërcënuar nga varfëria dhe izolomi social në BE

Bullgaria është vendi në BE me popullsi më të kërcënuar nga varfëria dhe izolimi social, tregojnë të dhënat e shërbimit statistikor evropian Eurostat 2016. Derisa mesatarisht për BE-në përqindja e popullsisë së rrezikuar nga varfëria është 23.4 për qind,..

botuar më 17-10-16 6.17.MD

Kryeministri Bojko Borisov e përshëndeti Kryeministrin Zoran Zaev për fitoren në zgjedhjet vendase

Rezultatet e zgjedhjeve të zhvilluara në Maqedoni janë provë e miratimit të politikës së zhvilluar nga qeveria juaj për fqinjësi, dialog dhe mirëkuptim, në thelbin e së cilës janë vlerat evropiane. Kështu Kryeministri Bojko Borisov e përshëndeti..

botuar më 17-10-16 5.54.MD