Ka urdhër për kontroll të ngutshëm të burgjeve në Bullgari

Foto: BGNES

Ministrja teknike e drejtësisë Maria Pavllova dha urdhër për kontroll të ngutshëm në burgjet dhe në konviktet e burgjeve në Bullgari. Qëllimi është kontroll i organizimit të punës dhe i respektimit të regjimeve, rendit dhe disiplinës. Rasti për këtë kontroll është një material i publikuar në mediat, ku janë treguar spote skandaloze të xhiruara në territorin e burgut. Deri më sot në vend ka 12 burgje, 23 konvikte burgjesh dhe dy shtëpi korrektimi. Ministria e Drejtësisë saktësoi se kontrolli në burgje do të vazhdojë me intensitet të forcuar.

Më shumë nga rubrika
Presidenti Rumen Radev

Rumen Radev: Lirinë e fituar në vitin 1878 e kemi mbrojtur pavarësisht nga vështirësitë historike

Përvjetori i 140-të i nënshkrimit të Traktatit të Shën-Stefanit është arsyeja të tregojmë përsëri se e vlerësojmë lartë dhe e mbrojmë lirinë tonë – me fjalë të drejta dhe me sjellje të denjë, me pjesëmarrje personale apo me bashkëpunim. Këtë e..

botuar më 18-01-17 6.11.MD
Ndërtesa e Gjykatës së Specializuar Penale

Çështja për sulmin në aeroportin Sarafovo përsëri në Gjykatë

Nëpunësit e aeroportit dhe policët kufitarë ishin dëshmitarët e parë të pyetur në sallën gjyqësore të Gjykatës së Specializuar Penal për çështjen e lidhur me sulmin terrorist më 18 korrik 2012 në aeroportin Sarafovo (pranë qytetit bregdetar bullgar..

botuar më 18-01-17 5.40.MD

12 miliona euro lëshohen për zhvillimin e regjionit trans kufitar Bullgari-Serbi

Pothuaj 12 miliona euro janë parashikuar për zhvillimin e rajonit trans kufitar mes Bullgarisë dhe Serbisë. Projektet, të cilat do të financohen janë për investime dhe do të qëllojnë zhvillimin e turizmit të qëndrueshëm në regjionin kufitar në..

botuar më 18-01-17 5.05.MD