Iljana Jotova: Evropa ka nevojë nga një politikë të re për migracionin dhe strehimin

Foto: BGNES

Evropa ka nevojë krejtësisht prej një politike të re në fushën e migracionit dhe të strehimit. Këtë e tha zëvendëspresidenti Iljana Jotova gjatë kohës të debatit në Sofje për të ardhmen e Bashkimit Evropian  Ajo nënvizoi se, politika për shpërndarjen e kuotave  të imigrantëve të cilët mbërrijnë në Evropë nuk punon. Jotova deklaroi se, institucionet evropiane duhet të ri mendojnë marrëveshjen për imigrantët me Turqinë. Sipas fjalëve të saj, një marrëveshje e ngjashme gjysmake duket se nuk e zgjidh problemin e plotë me migracionin. Propozimet për ndryshim të rregullores së Dublinit përsëri i venë vendet nëpër kufirin e jashtëm të Bashkimit Evropian, siç është dhe Bullgaria, në një situatë jashtëzakonisht jo favorizuese, sipas zëvendëspresidentes Jotova.


Më shumë nga rubrika
Presidenti Rumen Radev

Rumen Radev: Lirinë e fituar në vitin 1878 e kemi mbrojtur pavarësisht nga vështirësitë historike

Përvjetori i 140-të i nënshkrimit të Traktatit të Shën-Stefanit është arsyeja të tregojmë përsëri se e vlerësojmë lartë dhe e mbrojmë lirinë tonë – me fjalë të drejta dhe me sjellje të denjë, me pjesëmarrje personale apo me bashkëpunim. Këtë e..

botuar më 18-01-17 6.11.MD
Ndërtesa e Gjykatës së Specializuar Penale

Çështja për sulmin në aeroportin Sarafovo përsëri në Gjykatë

Nëpunësit e aeroportit dhe policët kufitarë ishin dëshmitarët e parë të pyetur në sallën gjyqësore të Gjykatës së Specializuar Penal për çështjen e lidhur me sulmin terrorist më 18 korrik 2012 në aeroportin Sarafovo (pranë qytetit bregdetar bullgar..

botuar më 18-01-17 5.40.MD

12 miliona euro lëshohen për zhvillimin e regjionit trans kufitar Bullgari-Serbi

Pothuaj 12 miliona euro janë parashikuar për zhvillimin e rajonit trans kufitar mes Bullgarisë dhe Serbisë. Projektet, të cilat do të financohen janë për investime dhe do të qëllojnë zhvillimin e turizmit të qëndrueshëm në regjionin kufitar në..

botuar më 18-01-17 5.05.MD