British American Tobacco investon 100 mln euro në Bullgari

Foto: EPA/BGNES

Kompania e dytë e duhanit në tregun botëror British American Tobacco (BAT) njoftoi, se ka bërë një investim të konsiderueshëm në Bullgari duke nënshkruar një kontratë për blerjen e markave prijëse të “Bulgartabac”-ut. Kontrata është me vlerë 100 mln euro dhe tregon përmirësimin e reputacionit të Bullgarisë si një vend të preferuar për investitorë ndërkombëtarë. Ky është investimi më i madh në vend gjatë këtij viti. BAT Bullgaria do të bëhet njëri nga pesë tatimpaguesit më të mëdhenj në Bullgari, ku menjëherë do të hapë mbi 100 vende të reja pune dhe do të sigurojë akoma 1000 në distributim.

Më shumë nga rubrika

Bullgaria është e katërta në BE për nga të ardhurat nga emigrantët

Gjatë 15 viteve të fundit 1 mln bullgarë janë nisur për të punuar jashtë shtetit, deklaroi Ministri i Punës dhe Politikës Sociale Biser Petkov, cituar nga gazeta “Standard”. Gjatë vitit 2016 ata u kanë dërguar të afërmve në atdhe gjithsej 869 mln euro...

botuar më 17-11-22 11.03.PD

Centrali atomik i dytë i Bullgarisë është i mundshëm, por me kushte të caktuara

A do të ketë një central të dytë atomik në Bullgari? Kjo është një pyetje, për të cilën akoma s’ka një përgjigje të qartë dhe këtë përgjigje e kërkojmë tashmë 30 vjet. Shkencëtarët nga Akademia Bullgare e Shkencave e dhanë mendimin e tyre në bazë..

botuar më 17-11-17 2.55.MD

Biznesi shënoi sfidat, me të cilat ndeshet në vigjilje të presidencës bullgare të Këshillit të BE-së

Në Sofje u zhvillua një forum kombëtar i biznesit me temë “Sfidat dhe mundësitë para biznesit gjatë presidencës bullgare të Këshillit të BE-së”. Mikpritësi i tij ishte Shoqëria për ndihmë të biznesit të vogël dhe të mesëm – Klubet e bashkuara të..

botuar më 17-11-17 2.17.MD