Qeveria mohon një rrezik shëndetësor për popullsinë në qytetin Haskovo

Foto: BTA

Zëvendëskryeministri teknik mbi politikat sociale dhe ministër i shëndetësisë Illko Semerxhiev deklaroi përpara parlamentit se, ndaj momentit një rrezik shëndetësor për popullsinë në qytetin Haskovo nuk ekziston. Konkluzionin ministri e bëri në lidhje me frikësimet se, uji në qytet ka një përmbajtje të rritur të uraniumit . Prapë së prapi ministri bëri marrëveshjen, se do të bëhen analiza shtesë biologjike dhe në bazë të tyre do të bëhet një raport konkret për rreziqet pas rreth 1 muaj e gjysmë ose 2.


print Printo
Më shumë nga rubrika
Zotërinjtë Radev dhe Borisov

Bojko Borisov: Thëniet e opozitës, se do të ndihmojë në zgjidhjen e temave më të rëndësishme është pluhur në sytë dhe populizmi i radhës

Thëniet e opozitës, se do të ndihmojë në temat me më shumë rëndësi është pluhur në sytë dhe populizmi i radhës, sjellja e Partisë Socialiste Bullgare është e papërgjegjshme përsa i përket kryesisë bullgare të BE-së. Këtë e tha në një brifing lideri..

botuar më 17-04-25 5.56.MD
Ura e Danubit

U dërmua një kanal kriminal për transferim të migrantëve përmes pikës kufitare “Ura e Danubit

Një kanal kriminal për transferim të migrantëv nga Bullgaria në Rumani, përmes pikës kufitare Ura e Danubit, i cili funksiononte me pjesëmarrjen e nëpunësve policorë bullgarë u shkatërrua pas një operacioni të suksesshëm të organeve me kompetencë...

botuar më 17-04-25 5.39.MD
Arabian Travel Market

Gjithnjë e më shumë turistë nga Emiratet e Bashkuara Arabe zgjedhin malet bullgare

Turistët nga Emiratet e Bashkuara Arabe shfaqin një interes në rritje ndaj natyrës bullgare dhe ndaj pushimeve në mal, sidomos në rajonin e malit Rodopa. Kjo u duk gjatë Ekspozitës më të madhe Ndërkombëtare Turistike në botë arabe, Arabian Travel Market,..

botuar më 17-04-25 5.18.MD