Uraniumi në ujin e pijshëm në Velingrad është mbi normën e lejuar

Foto: Radioja Kombëtare Bullgare

Uraniumi në ujin e pijshëm në Velingrad dhe në fshatrat përreth tij është dy herë mbi normat e lejuara, bëri të ditur Inspektorati regjional i Shëndetësisë. Burimet, për të cilat është konstatuar rritje mbi normën e lejuar, tashmë janë përjashtuar nga sistemi ujësjellës i qytetit dhe uji sigurohet nga një burim alternativ – stacion pompe. Njerëzve në fshatrat e afërta u është drejtuar rekomandim që të mos pinë ujë dhe ta përdorin vetëm për nevoja shtëpiake. Para një dite Prokuroria Administrative Supreme dha urdhër që Kryeinspektori i Shtetit ta kontrollojë cilësinë e ujit të pijshëm në mbarë vendin.

Më shumë nga rubrika
Znj. Petkova bahskë me përfaqësues të konsorciumit Shah Deniz

Ministrja Petkova dhe përfaqësuesit e konsorciumit Shah Deniz shqyrtuan furnizimet e gazit natyror për Bullgarinë

Gjatë disa muajve të fundit puna mbi projektin për ndërtimin e interkonektorit Greqia – Bullgaria është intenzifikuar, tha Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova. Ky është një prioritet kryesor për qeverinë. Për të tretin vit me radhë qeveria..

botuar më 18-05-18 6.33.MD

Mе 11 për qind është rritur numri i turistëve te ne gjatë tre muajve të parë të vitit

Me 11 për qind është rritur numri i turistëve në Bullgari gjatë tre muajve të parë të vitit në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2017. Që nga janari deri në mars të këtij viti ata kanë qenë 1 200 000. Këtë e bëri të ditur në Plovdiv Ministrja e..

botuar më 18-05-18 5.40.MD

Kryetarja e Kuvendit Popullor Cveta Karajançeva: Mediat publike kanë një rol jashtëzakonisht të rëndësishëm kulturor, arsimor dhe publik

Roli i mediave publike në Bashkimin Evropian dhe e ardhmja e tyre – këto tema u shqyrtuan nga Kryetarja e Kuvendit Popullor Cveta Karajanceva dhe Drejtori i Përgjithshëm i Bashkimit Evropian të Radio Televizioneve Noel Curran. Miku është në Bullgari për..

botuar më 18-05-18 5.25.MD