Presidenti Rumen Radev е quajti problemin e ujit të Haskovos përsëritje të sindromit “Çernobil”

Çernobil
Foto: arkiv

Informacioni për uraniumin mbi normën e lejuar në ujin e pijshëm në qytetin Haskovo është fshehur nga njerëzit. Këtë e deklaroi Presidenti Rumen Radev pasi u takua me kryetarin e qarkut të Haskovos Minko Angellov dhe me kryetarin e bashkisë së qytetit Dobri Belivanov. Për problemin kanë qenë në dijeni që gjatë shtatorit të vitit të kaluar, por ne e kuptojmë këtë që tani, nënvizoi Kreu i Shtetit. Sipas tij situata ngjan shumë me sindromin “Çernobil”. Sipas fjalëve të tij personat zyrtarë dhe institucionet përkatëse kanë rrezikuar jetën dhe shëndetin e njerëzve.

print Printo
Më shumë nga rubrika
Zotërinjtë Radev dhe Borisov

Bojko Borisov: Thëniet e opozitës, se do të ndihmojë në zgjidhjen e temave më të rëndësishme është pluhur në sytë dhe populizmi i radhës

Thëniet e opozitës, se do të ndihmojë në temat me më shumë rëndësi është pluhur në sytë dhe populizmi i radhës, sjellja e Partisë Socialiste Bullgare është e papërgjegjshme përsa i përket kryesisë bullgare të BE-së. Këtë e tha në një brifing lideri..

botuar më 17-04-25 5.56.MD
Ura e Danubit

U dërmua një kanal kriminal për transferim të migrantëve përmes pikës kufitare “Ura e Danubit

Një kanal kriminal për transferim të migrantëv nga Bullgaria në Rumani, përmes pikës kufitare Ura e Danubit, i cili funksiononte me pjesëmarrjen e nëpunësve policorë bullgarë u shkatërrua pas një operacioni të suksesshëm të organeve me kompetencë...

botuar më 17-04-25 5.39.MD
Arabian Travel Market

Gjithnjë e më shumë turistë nga Emiratet e Bashkuara Arabe zgjedhin malet bullgare

Turistët nga Emiratet e Bashkuara Arabe shfaqin një interes në rritje ndaj natyrës bullgare dhe ndaj pushimeve në mal, sidomos në rajonin e malit Rodopa. Kjo u duk gjatë Ekspozitës më të madhe Ndërkombëtare Turistike në botë arabe, Arabian Travel Market,..

botuar më 17-04-25 5.18.MD