Zëvendëspresidentja Jotova bisedoi me përfaqësues të komuniteteve bullgare në vendet fqinje

Foto: BGNES

Në Sofje zhvillohet forumi kombëtar i bullgarëve nga vendet ballkanike “Misioni – trashëgimia”. Para pjesëmarrësve Zëvendëspresidentja Iliana Jotova deklaroi se Bullgaria shpreson te bashkatdhetarët e saj përtej kufirit për ta ndihmuar dhe për të qenë ambasadorë të saj në vendet, ku jetojnë, duke paraqitur para komunitetit botëror kulturën kombëtare në të gjitha aspektet e saj. Në një takim me përfaqësues të komunitetit bullgar nga Shqipëria, Serbia, Greqia, Maqedonia, Rumania dhe Kosova Jotova komentoi se pavarësisht se ku jetojnë bullgarët, ata janë një popull dhe e kaluara e tyre e përbashkët është lidhur drejtpërsëdrejti me të ardhmen e tyre të përbashkët. Puna me bashkatdhetarët përtej kufirit është një prioritet kryesor i Bullgarisë dhe madje të ketë mbetur vetëm një bullgar në një qytet, ose fshat në botë, ne do ta mbrojmë, si dhe të drejtat e tij, na siguroi Zëvendëspresidentja.

print Printo
Më shumë nga rubrika
Kepi Kaliakra me gjeneratorët e erës

Ndalohet ndërtimi në kepin Kaliakra

Çështja gjyqësore e Komisionit Evropian kundër Bullgarisë përfundoi me ndalimin e punimeve të ndërtimit në kepin e Detit të Zi Kaliakra, informuan nga Zyra e Shtypit e Ministrisë së Mjedisit dhe Ujërave. Pas negociatave midis Ministrisë dhe..

botuar më 17-07-21 5.34.MD
Jyrki Katainen

Deputetët u takuan me zëvendëskryetarin e KE-së Jyrki Katainen

Siguria, buxheti i ri i BE-së dhe Kryesia bullgare e Bashkimit ishin ndër temat kryesore të takimit të deputetëve nga komisionet parlamentare për politikë ekonomike dhe turizëm, mbrojtje dhe çështje evropiane, kontroll të shfrytëzimit të fondeve..

botuar më 17-07-21 3.52.MD
Kryeministri Bojko Borisov

U zhvillua mbledhja e parë e Këshillit të Sigurisë pranë Këshillit të Ministrave

Nën kryesinë e Kryeministrit Bojko Borisov në Këshillin e Ministrave u zhvillua mbledhja e parë e Këshillit të Sigurisë që nga fillimi i mandatit të qeverisë, informuan nga Zyra e Shtypit e kabinetit. Në të ishte prezantuar raporti për punën e..

botuar më 17-07-21 3.18.MD