Klarineta e Ivo Papazovit dhe boria e Mishell Portallit bashkë në festivalin Ballkan Trafik në Paris

Foto: apollonia.bg

Muzikantë të njohur bullgarë, artistë dhe krijues do të marrin pjesë gjatë ditëve të ardhshme në festivalin në Bruksel Ballkan Trafik. Sivjet ai zhvillohet në dy pjesë-nga data 20 deri më 23 në Bruksel, salla BOZAR dhe nga data 2 deri më 3 qershor në Paris salla Le PALACE. Pavarësisht dhe një koktej prej muzikës, filmave, vallëzimeve, gjellëve dhe pijeve me një shije ballkanike, ngjarja ka një mesazh të qartë:” në një kohë në të cilën shtetet tona mbyllen në kufijtë e vet, festivali vazhdon të jetë një hapësirë unikale për një dialog dhe njohje”.

Programi muzikor është i përbërë prej 10 koncerteve etno-xhaz, formacione elektrike dhe brazë. Ditën e diel më 21 do të xhirohet filmi Bezbog/ pa Zot/ të Ralica Petrovës, pasojnë më 22 maj ansambli folklorik Zllatna Trakia me orkestër “Haskovo”.

Pika kulmore është në Paris. Mjeshtri i klarinetës Ivo Papazov-Ibrjama  dhe formacioni i tij Ivo Papazov and his wedding band  do të ekzekutojë me special gjest-buria e Mishell Portallit të madh francez.


Më shumë nga rubrika

“Sofia Film Fest” dekoron Bozhidar Manovin për kontributin e tij në lëmin e kinemasë

Kineasti prof. Bozhidar Manov është ndër personalitetet më të shquara në lëmin e kinemasë. “Që si fëmijë i vogël unë pash disa prej kryeveprave të kinemasë botërore, të cilat janë për mua etaloni i kinemasë së mirë. Edhe sot e kësaj dite ata janë kriteri..

botuar më 18-02-25 10.15.PD

Aleksandër Telalim për botën magjike të akuarelit dhe kaligrafinë e alfabetit cirilik në stilin lindor

Dy piktorë e paraqitin Bullgarinë në ekspozitën ndërkombëtare “Mjeshtërit e akuarelit” në Shën Petersburg nga 1 deri më 25 shkurt. Veprat e pjesëmarrësve bullgarë deri diku e paraqitin tërë diapoazonin e artit të akuarelit, mendon një prej..

botuar më 18-02-23 11.02.PD

Adriana Çernin në pafundësinë e ornamentit

Deri më 10 mars galeria e hapur para pak kohe në Sofje “Struktura” ua ofron vizitorëve të vet ekspozitën “Devijimet”. Në të mund të shihen vepra të reja, të krijuara posaçërisht për hapësirën e kësaj galerie. “ Ajo më frymëzoi me tërësinë e saj..

botuar më 18-02-22 12.09.MD