Dita në fotografi

| rinovuar më 17-05-19 2.49.MD

Снимка
Plovdivi është mikpritës i panairit tradicional pranveror të zanateve popullore. Sivjet mbi 80 mjeshtër nga tërë Bullgaria paraqesin gjatë panairit 25 zanate të ndryshme. Foto: BTA

Снимка
Ekspozita “Piktura të përzgjedhura – më të mirën nga Konkursi botëror për pikturën fëmijërore” u hap në Galerinë e arteve “Nikolla Petrov” në qytetin e Vidinit. Në të janë paraqitur 50 piktura të fëmijëve nga të gjitha konkurset e mbajtura nëpër botën gjatë periudhës 2013-2016. Foto: BTA

Снимка
Marinari i famshëm vetjak dr. Vasil Kurtev u mirëprit në qytetin e lidhjes Kavarna. Para disa ditësh stomatologu 80-vjeçar e ka përfunduar lundrimin e tij rreth botës, që ka filluar më 5 gusht 2015-ës. Foto: BTA

Снимка
Në ditën e lindjes së basit të madhështor bullgar Boris Hirstovit (më 18 maj), u hap festivali i 13-të i arteve në emrin e maestros në shtëpinë-muze të tij në Sofje. Foto: BTA

Снимка
Në sallën e parë të Pallatit Kombëtar të Kulturës u mbajt koncert-benefisi i Valja Balkanskës dhe gajdexhiut Petër Janev “Magjia e Rodopes” dhe shfaqja “Nusja” e Ansamblit folklorik “Rodopa”. Zëri i këngëtares popullore është një mesazh i Tokës ndaj Universit, i përfshirë në vitin 1977 në Plakën e artë të aparatit kozmik amerikan “Voyager 1” dhe “Voyager 2”. Foto: BTA
print Printo
Më shumë nga rubrika

Dita në fotografi

Me zilen e kambanave të të gjitha kishave në Eparkinë e Nevrokopit sot u nderuar kujtimi i kolonelit Drankov – oficer dhe pedagog ushtarak, i cili ka luftuar për lirinë dhe pavarësinë e Bullgarisë. Në monumentin “Çezma e..

rinovuar më 17-05-26 3.52.MD

Dita në fotografi

Ekspozita “T’i shërbejë popullit tij... Dhurimi për arsimin – traditë dhe modernitet” u hap në Klubin e Deputetit në Kuvendin Popullor. Ekspozita organizohet nga Instituti për hulumtim të shoqërive dhe diturisë pranë Akademisë..

rinovuar më 17-05-25 3.33.MD

Dita në fotografi

Fillon stina e re arkeologjike me gërmime në Bazilikën e Madhe në qytetin e Plovdivit. Gjatë kësaj vere arkeologët do të punojnë në pjesën veriore të terrenit dhe presin të zbulojnë mozaikë të reja antike. Foto: BTA Me rastin e..

rinovuar më 17-05-23 1.59.MD