Kryetari i Gjykatës së Lartë të Kasacionit kërkoi ndryshime në kushtetutë

Foto: BGNES

Në takim me kryeministrin dhe lider të partisë drejtuese GERB Bojko Borisov, kryetari i Gjykatës së Lartë të Kasacionit Llozan Panov i quajti reformat e fundit kushtetuese “një mimikë të reformës” dhe nguli këmbë që reforma të vazhdojë me një ndryshime të reja kushtetuese, lidhur me kontrollin mbi prokurorinë. Zëvendëskryeministri mbi reformën në drejtësi Ekaterina Zaharieva dhe ministrja e drejtësisë Cecka Caçeva bënë thirrje që Panovi të propozojë tekste konkrete. Caçeva shprehu mospajtim me këtë që ndryshimet e deritanishme në kushtetutë të zhvlerësohen dhe të quhen një imitacion.


print Printo
Më shumë nga rubrika
Pjesë e Kështjellës Rusokastro, ku është bërë zbulimi

Zbulim i rrallë arkeologjik në rajonin e qytetit detar Burgas

Një ikonë të rrallë dhe të çmuar fildishi zbuluan arkeologët gjatë gërmimeve në kështjellën mesjetare Rusokastro në rajonin e qytetit bregdetar Burgas. Ikona ka imazhe në të dyja anët – të Kryeengjëllit Gavriil dhe të shenjtorit Vasili të Madh në..

botuar më 17-07-26 5.27.MD
Ndërtesa e Komisionit Evropian

KE-ja i bëri thirrje Bullgarisë të plotësojë kuotat e detyrueshme të refugjatëve

Komisioni Evropian për herë të radhës i bëri thirrje Bullgarisë që menjëherë të fillojë plotësimin e kuotave të detyrueshme për pranimin e refugjatëve. Shteti ynë ka pranuar 50 persona nga Greqia, duke pasur parasysh se kuota e detyrueshme është..

botuar më 17-07-26 4.52.MD
Ministri i mbrojtjes Karakaçanov

Krasimir Karakaçanov: Nuk do të shpejtohemi me projektet për modernizimin e ushtrisë

Dëshirojmë të arrijmë kushte sa më të mira për realizimin e projekteve për modernizimin e forcave tona të armatosura. Këtë e tha Ministri i mbrojtjes Krasimir Karakaçanov në mbledhjen e Komisionit të Mbrojtjes pranë Legjislaturën e 44-të të Kuvendit...

botuar më 17-07-26 4.26.MD