“Barometër Bullgaria”: Në qoftë se zgjedhjet qenë sot, vetëm 4 parti hyjnë në Parlament

Foto: BGNES

GERB, Partia Socialiste Bullgare, Patriotët e Bashkuar dhe Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë hyjnë në Kuvendin Popullor, në qoftë se zgjedhjet për parlament qenë sot. Këtë e tregojnë të dhënat nga studimi përfaqësiv kombëtar të agjencisë “Barometër Bullgaria” të bërë 2 muaj pas zgjedhjeve të fundit parlamentare dhe 2 javë pas formimit të qeverisë së re të partisë GERB dhe Patriotët e Bashkuar. 21,7% nga të anketuarit deklarojnë se nuk do të votojnë. Pyetjes “Në qoftë se zgjedhjet për një parlament bullgar qenë sot, për cilën parti politike do të votonit?”, të anketuarit , të cilët kanë deklaruar se do të votojnë , japin këto përgjigje: GERB-34,2%, Partia Socialiste Bullgare-27,6%, Patriotë të Bashkuar-11,2% dhe Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë-8,6%. Partinë Volja , e cila në këtë moment është e prezantuar nga ana parlamentare, do ta përkrahin 2,2% nga të anketuarit, me fjalë të tjera nën pragun prej 4% për hyrje në parlament.


print Printo
Më shumë nga rubrika
Pjesë e Kështjellës Rusokastro, ku është bërë zbulimi

Zbulim i rrallë arkeologjik në rajonin e qytetit detar Burgas

Një ikonë të rrallë dhe të çmuar fildishi zbuluan arkeologët gjatë gërmimeve në kështjellën mesjetare Rusokastro në rajonin e qytetit bregdetar Burgas. Ikona ka imazhe në të dyja anët – të Kryeengjëllit Gavriil dhe të shenjtorit Vasili të Madh në..

botuar më 17-07-26 5.27.MD
Ndërtesa e Komisionit Evropian

KE-ja i bëri thirrje Bullgarisë të plotësojë kuotat e detyrueshme të refugjatëve

Komisioni Evropian për herë të radhës i bëri thirrje Bullgarisë që menjëherë të fillojë plotësimin e kuotave të detyrueshme për pranimin e refugjatëve. Shteti ynë ka pranuar 50 persona nga Greqia, duke pasur parasysh se kuota e detyrueshme është..

botuar më 17-07-26 4.52.MD
Ministri i mbrojtjes Karakaçanov

Krasimir Karakaçanov: Nuk do të shpejtohemi me projektet për modernizimin e ushtrisë

Dëshirojmë të arrijmë kushte sa më të mira për realizimin e projekteve për modernizimin e forcave tona të armatosura. Këtë e tha Ministri i mbrojtjes Krasimir Karakaçanov në mbledhjen e Komisionit të Mbrojtjes pranë Legjislaturën e 44-të të Kuvendit...

botuar më 17-07-26 4.26.MD