Që nga 2 qershori fillon punë një ministri e posaçme për kryesinë bullgare të BE-së

Ministrja Pavllova
Foto: BGNES

Që nga 2 qershori do të fillojë punë një ministri e posaçme për kryesinë bullgare të Këshillit të BE-së 2018, bëri të ditur ministrja e resorit Lijljana Pavllova. Mbledhjet kryesore të kryesisë bullgare gjatë gjysmës së parë të 2018-ës do të jenë rreth 1500 dhe do të zhvillohen në Bruksel, kurse mbledhjet në Bullgari do të jenë rreth 200. Një prej temave të kryesisë me prioritet për Bullgarinë do të jetë Ballkani Perëndimor. Tema e dytë e rëndësishme me prioritet do të jetë e ardhmja e politikës së kohezionit dhe instrumentet e politikës së kohezionit pas vitit 2000, theksoi Pavllova.

print Printo
Më shumë nga rubrika
Pjesë e Kështjellës Rusokastro, ku është bërë zbulimi

Zbulim i rrallë arkeologjik në rajonin e qytetit detar Burgas

Një ikonë të rrallë dhe të çmuar fildishi zbuluan arkeologët gjatë gërmimeve në kështjellën mesjetare Rusokastro në rajonin e qytetit bregdetar Burgas. Ikona ka imazhe në të dyja anët – të Kryeengjëllit Gavriil dhe të shenjtorit Vasili të Madh në..

botuar më 17-07-26 5.27.MD
Ndërtesa e Komisionit Evropian

KE-ja i bëri thirrje Bullgarisë të plotësojë kuotat e detyrueshme të refugjatëve

Komisioni Evropian për herë të radhës i bëri thirrje Bullgarisë që menjëherë të fillojë plotësimin e kuotave të detyrueshme për pranimin e refugjatëve. Shteti ynë ka pranuar 50 persona nga Greqia, duke pasur parasysh se kuota e detyrueshme është..

botuar më 17-07-26 4.52.MD
Ministri i mbrojtjes Karakaçanov

Krasimir Karakaçanov: Nuk do të shpejtohemi me projektet për modernizimin e ushtrisë

Dëshirojmë të arrijmë kushte sa më të mira për realizimin e projekteve për modernizimin e forcave tona të armatosura. Këtë e tha Ministri i mbrojtjes Krasimir Karakaçanov në mbledhjen e Komisionit të Mbrojtjes pranë Legjislaturën e 44-të të Kuvendit...

botuar më 17-07-26 4.26.MD