Është zbuluar një grup kriminal për kontrabandë të madhe

Foto: Qendra e shtypit e MPB-së

Gjatë një operacioni të Drejtorisë Kryesore për Luftimin e Kriminalitetit të Organizuar u kapën 23 veta, të cilët merren me kontrabandë të madhe. Grupi disponon një software drejtuar sistemit të agjencisë “Doganat”, që siguron lidhje mes pikave të veçanta. Kështu, praktikisht është regjistruar transportim pa paraqitjen e kamionëve përkatës në pikat doganore, pa transportimin real të mallrave përtej kufijve dhe pa çfarëdo që të jetë kontroll doganor. Ka konfiskime në shtëpi dhe zyra në godinën e vetë agjencisë “Doganat”. Ndër të kapurit ka hakerë, përfaqësues tregtarë, ish-inspektorë dhe inspektorë të tanishëm. Hetimi po vazhdon.

print Printo
Më shumë nga rubrika
Pjesë e Kështjellës Rusokastro, ku është bërë zbulimi

Zbulim i rrallë arkeologjik në rajonin e qytetit detar Burgas

Një ikonë të rrallë dhe të çmuar fildishi zbuluan arkeologët gjatë gërmimeve në kështjellën mesjetare Rusokastro në rajonin e qytetit bregdetar Burgas. Ikona ka imazhe në të dyja anët – të Kryeengjëllit Gavriil dhe të shenjtorit Vasili të Madh në..

botuar më 17-07-26 5.27.MD
Ndërtesa e Komisionit Evropian

KE-ja i bëri thirrje Bullgarisë të plotësojë kuotat e detyrueshme të refugjatëve

Komisioni Evropian për herë të radhës i bëri thirrje Bullgarisë që menjëherë të fillojë plotësimin e kuotave të detyrueshme për pranimin e refugjatëve. Shteti ynë ka pranuar 50 persona nga Greqia, duke pasur parasysh se kuota e detyrueshme është..

botuar më 17-07-26 4.52.MD
Ministri i mbrojtjes Karakaçanov

Krasimir Karakaçanov: Nuk do të shpejtohemi me projektet për modernizimin e ushtrisë

Dëshirojmë të arrijmë kushte sa më të mira për realizimin e projekteve për modernizimin e forcave tona të armatosura. Këtë e tha Ministri i mbrojtjes Krasimir Karakaçanov në mbledhjen e Komisionit të Mbrojtjes pranë Legjislaturën e 44-të të Kuvendit...

botuar më 17-07-26 4.26.MD