Sot nderojmë Dëshmoren e Madhe Marina

Shën Marina
Foto: arkiv

Kisha Ortodokse Bullgare sot e kujton Martiren e Shenjtë Marina, të dënuar me vdekje për shkak të besimit të saj tek Jesu Krishti.

Sipas besimeve popullore shenjtorja është simbol i zjarrit qiellor, është mbrojtësja e korrësve dhe arave, mbrojtësja e shëndetit dhe të Bregdetit Jugor bullgar. Është shpallur gjithashtu shenjtoren e qytetit Sozopol, i cili e ka festën e vet pikërisht më 17 korrik.

Më shumë nga rubrika
Valentin Radev

Vjedhjet e veturave në Bullgari u ulën me 1/3

Ministri i brendshëm Valentin Radev tha duke iu përgjigjur pyetjes së deputetit, se gjatë vitit 2017 vjedhjet e veturave në Bullgari u ulën me afro 29 për qind në krahasim me vitin 2016. Zbulimi i vjedhjeve ishte 13.68 për qind kundrejt 9.81 për qind në..

botuar më 18-04-27 10.28.PD
Shkupi

Sot Kryeministri Borisov është për vizitë në Shkup për Samitin e liderëve të Procesit Brdo - Brioni

Sot Kryeministri Bojko Borisov do të jetë në Shkup për të marrë pjesë në Samitin e liderëve të Procesit Brdo-Brioni, të iniciuar në vitin 2013 nga Sllovenia dhe Kroacia. Qëllimi kryesor i Procesit është stabilizimi dhe përshpejtimi i integrimit..

botuar më 18-04-27 9.55.PD
Zonja Grineviç dhe zoti Radev

Bullgaria dhe Ukraina do të bashkëpunojnë që të garantohet mësimi i gjuhës amtare nga bullgarët në Ukrainë

Bullgaria dhe Ukraina do të bashkëpunojnë për garantimin dhe zgjerimin e mundësive të pakicës bullgare në vend të mësojë gjuhën amtare. Kjo u ripohua në një takim të presidentit Rumen Radev me ministren ukrainase të arsimit dhe shkencës Lilija Grineviç...

botuar më 18-04-26 5.52.MD