Rritje e trafikut në Aeroportin e Sofjes

Aeropirti i Sofjes
Foto: www.sofia-airport.bg

Tendenca për rritjen e transiteve në aeroportin e Sofjes po vazhdon. Gjatë qershorit administrata e aeroportit regjistron rritje të fluksit të udhëtarëve 37%.

Njerëzit, të cilët udhëtojnë brenda shtetit janë 85% më shumë, ata në linjat ndërkombëtare – 36% më shumë. Udhëtuesit me fluturime çarter gjithashtu shënojnë rritje në gati ¼ - kjo është për shkak të numrit të madh të udhëtuesve për në vendpushimet turke, greke dhe kroate.

Rritje ka edhe në numrin e mallrave të dërguara me rrugë postare.

print Printo
Më shumë nga rubrika

Në Bullgari do të mbërrijnë lipsanat e martirit të shenjtë Pantelejmon

Nga 6 korriku deri më 2 gusht në Bullgari do të ekspozohet koka e martirit Pantelejmon – një prej shenjtorëve më të nderuar në botën e krishterë ortodokse. Pas pagëzimit të tij të krishterë Shën Pantelejmon ka marrë aftësi kuruese dhe çudibërëse, kurse..

botuar më 17-07-24 5.57.MD

Gjatë 15 viteve të fundit të ardhurat e bullgarit janë rritur çdo vit me 120 euro

Në periudhën 2001-2016 të ardhurat mesatare në vit për frymë të familjes në vend janë rritur mesatarisht me 120 euro në vit, ose me 10 euro në muaj, duke arritur 2600 euro. Këtë e tregon një analizë e të ardhurave në Bullgari, e bërë nga Instituti për..

botuar më 17-07-24 5.35.MD

Kryeministri Borisov diskutoi Ballkanin Perëndimor me Zëvendësndihmëssekretarin e Shtetit të SHBA-së për Evropën

Proceset në shtetet e Ballkanit Perëndimor ishin ndër temat më të diskutuara gjatë takimit të Kryeministrit Bojko Borisov me Zëvendësndihmëssekretarin e Shtetit të SHBA-së për Evropën dhe Eurazinë Hoyt Yee. Kryeministri Borisov e vuri theksin te..

botuar më 17-07-24 5.08.MD