Kryeministrat e Bullgarisë dhe Rumanisë diskutuan çështje të rëndësishme bilaterale

Kryeministrat e Bullgarisë dhe Rumanisë - Bojko Borisov dhe Mihai Tudose
Foto: arkiv

Kryeministrat e Bullgarisë dhe Rumanisë Bujko Borisov dhe Mihai Tudose zhvilluan një bisedë telefonike për mundësitë për bashkëpunim në kuadrin e Strategjisë së Bashkimit Evropian për Danubin dhe Detin e Zi. Këto mundësi janë ndër prioritetet e Kryesisë së ardhshme bullgare të Këshillit të Bashkimit Evropian gjatë pjesës së parë të vitit 2017.

Për sa i përket pikës së kontrollit kufitar mes vendbanimeve Kajnarxha dhe Lipnica, e cila është ndërtuar, mirëpo akoma nuk funksionon, kryeministri rumun u angazhua me zhvillimin e kontrollimeve të domosdoshme dhe me zgjidhjen e problemit. Dy kryeministrat ranë dakord se bashkëpunimi aktiv për realizimin e projekteve të përbashkëta me interes të ndërsjellë do të vazhdojë dhe gjatë shtatorit do të zhvillojnë një mbledhje të përbashkët.

Më shumë nga rubrika
Valentin Radev

Vjedhjet e veturave në Bullgari u ulën me 1/3

Ministri i brendshëm Valentin Radev tha duke iu përgjigjur pyetjes së deputetit, se gjatë vitit 2017 vjedhjet e veturave në Bullgari u ulën me afro 29 për qind në krahasim me vitin 2016. Zbulimi i vjedhjeve ishte 13.68 për qind kundrejt 9.81 për qind në..

botuar më 18-04-27 10.28.PD
Shkupi

Sot Kryeministri Borisov është për vizitë në Shkup për Samitin e liderëve të Procesit Brdo - Brioni

Sot Kryeministri Bojko Borisov do të jetë në Shkup për të marrë pjesë në Samitin e liderëve të Procesit Brdo-Brioni, të iniciuar në vitin 2013 nga Sllovenia dhe Kroacia. Qëllimi kryesor i Procesit është stabilizimi dhe përshpejtimi i integrimit..

botuar më 18-04-27 9.55.PD
Zonja Grineviç dhe zoti Radev

Bullgaria dhe Ukraina do të bashkëpunojnë që të garantohet mësimi i gjuhës amtare nga bullgarët në Ukrainë

Bullgaria dhe Ukraina do të bashkëpunojnë për garantimin dhe zgjerimin e mundësive të pakicës bullgare në vend të mësojë gjuhën amtare. Kjo u ripohua në një takim të presidentit Rumen Radev me ministren ukrainase të arsimit dhe shkencës Lilija Grineviç...

botuar më 18-04-26 5.52.MD