Tri janë detyrat kryesore të grupit të dytë të përhershëm anijesh të NATO-së

Foto: Agjencia Telegrafike Bullgare

Tri janë detyrat kryesore, të cilat i zbaton grupi i dytë i përhershëm anijesh të NATO-së, tha në një brifing të komanduesve të anijeve të huaja pjesëmarrëse në Stërvitjen Kombëtare me pjesëmarrje ndërkombëtare “Briz 2017”, komandanti i grupit komodor Xhejms Morli. Ai shpjegoi, se detyra kryesore e grupit është të ruajë një shkallë të lartë të gatishmërisë luftarake për kundërvënie të të gjitha kërcënimeve ose krizave humanitare. Detyra e dytë e grupit është luftimi i fluksit të migrantëve. Tani anije të grupit, bashkë me Turqinë dhe Greqinë, plotësojnë një detyrë të tillë në Detin Egje. Detyra e tretë e anijeve të grupit është vizita të porteve të ndryshme për përkrahje të shteteve anëtare të NATO-së dhe vendeve partnere.

Më shumë nga rubrika
Valentin Radev

Vjedhjet e veturave në Bullgari u ulën me 1/3

Ministri i brendshëm Valentin Radev tha duke iu përgjigjur pyetjes së deputetit, se gjatë vitit 2017 vjedhjet e veturave në Bullgari u ulën me afro 29 për qind në krahasim me vitin 2016. Zbulimi i vjedhjeve ishte 13.68 për qind kundrejt 9.81 për qind në..

botuar më 18-04-27 10.28.PD
Shkupi

Sot Kryeministri Borisov është për vizitë në Shkup për Samitin e liderëve të Procesit Brdo - Brioni

Sot Kryeministri Bojko Borisov do të jetë në Shkup për të marrë pjesë në Samitin e liderëve të Procesit Brdo-Brioni, të iniciuar në vitin 2013 nga Sllovenia dhe Kroacia. Qëllimi kryesor i Procesit është stabilizimi dhe përshpejtimi i integrimit..

botuar më 18-04-27 9.55.PD
Zonja Grineviç dhe zoti Radev

Bullgaria dhe Ukraina do të bashkëpunojnë që të garantohet mësimi i gjuhës amtare nga bullgarët në Ukrainë

Bullgaria dhe Ukraina do të bashkëpunojnë për garantimin dhe zgjerimin e mundësive të pakicës bullgare në vend të mësojë gjuhën amtare. Kjo u ripohua në një takim të presidentit Rumen Radev me ministren ukrainase të arsimit dhe shkencës Lilija Grineviç...

botuar më 18-04-26 5.52.MD