Ministri bullgar i turizmit dhe ambasadori rus në Bullgari vizituan kampe pushimore fëmijësh në bregdetin verior bullgar

Foto: bg.wikipedia.org

Ministrja e turizmit Nikolina Angellkova dhe ambasadori i Rusisë në Bullgari Anatolij Makarov vizituan dy kampe pushimore fëmijësh në bregdetin verior, ku kalojnë pushimet kryesisht të rinj nga Rusia. Ministrja rikujtoi, se bregdeti bullgar ofron kushte shumë të mira për pushimin e grupeve të fëmijëve rusë. Përafërsisht 3-4 mijë fëmijë, kryesisht nga Rusia dhe Ukraina, gjatë verës pushojnë në kampin “Albatros”. Këtë e njoftuan nga Ministria e Turizmit. Ambasadori Makarov përgëzoi Bullgarinë për kushtet e mira dhe organizimin e mirë të kampeve pushimore të fëmijëve. Ai theksoi, se gjithnjë e më shumë turistë rusë preferojnë Bullgarinë si një vend për pushim dhe udhëtim. Po rritet edhe numri i fëmijëve dhe të rinjve, të cilët vijnë për pushime të organizuara në vendin tonë, shtoi diplomati. Në rrethim u përfshi edhe kryekonsulli i Federatës Ruse në qytetin Varnë Sergej Lukjançuk.

Më shumë nga rubrika
Ekdterina Zaharieva

Diskutim i ministrit të jashtëm bullgar në Forumin Ekonomik në qytetin Pllovdiv

“Evropa nuk mund të pranojë të gjithë afrikanët e rinj të cilët nuk shikojnë perspektivë.” Këtë e deklaroi zëvendës kryeministrja dhe ministre e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva në Forumin Ekonomik në qytetin Pllovdiv. Ajo vuri në dukje, se gjatë..

botuar më 18-06-21 7.11.MD

Ceremoni në kujtim të alpinistit Bojan Petrov u zhvillua në Akademinë Bullgare të Shkencave

Një ceremoni në kujtim të Bojan Petrovit – alpinist, speleolog dhe zoolog, u zhvillua në Akademinë Bullgare të Shkencave. Muajin e kaluar ai u zhduk pa lënë gjurmë duke bërë provë të ngjitet në majën Shisha Pangma në Himalajën. Në ceremoninë profesori..

botuar më 18-06-21 6.28.MD

Të dhënat e udhëtarëve të kompanive ajrore do të ruhen për një periudhë 5 vjeçar

Kompanitë ajrore do të detyrohen t’i japin Agjencisë Shtetërore të Sigurimit Kombëtar të dhënat e udhëtarëve dhe të ekuipazheve të mjeteve ajrore. Ato janë pjesë e ndryshimeve të Ligjit për Agjencinë Shtetërore të Sigurimit Kombëtar miratuara nga..

botuar më 18-06-21 5.46.MD