Një bazilikë dhe vilë nga periudha romake zbuluan arkeologët rreth Kermenit

Foto: arkiv

2 komplekse të mëdhenj arkitekturor-një bazilikë me një pagëzimore dhe vilë nga periudha romake zbuluan arkeologët rreth Kermenit rrethi i Slivenit në Bullgarinë Juglindore. Këtë e njoftoi drejtuesi i gërmimeve docenti Hristo Popov nga instituti arkeologjik Kombëtar pranë Akademisë Bullgare të Shkencave. Vila është afër kishës së krishterë dhe është me oborr mbi 7-8 akra, me një pjesë përfaqësive banimi, dhe vende të shumta, kurse nëpër periferi janë të vendosur godina të shumta ekonomike. Janë gjendur dhe 18 varre, por sipas Popovit mund të pritet që varrimet të jenë më shumë se 300.


Më shumë nga rubrika
Maksim Minçev

Maksim Minçevi u rizgjodh drejtor i përgjithshëm i Agjencisë Telegrafike Bullgare

Parlamenti njëzëri rizgjodhi Maksim Minçevin drejtor të përgjithshëm të Agjencisë Telegrafike Bullgare. Ai është në këtë post që nga viti 2003. Në vitin 2012 ishte kandidati i vetëm dhe prapë u rizgjodh. Mandati i tij i tanishëm përfundon më 21 dhjetor..

botuar më 17-10-18 11.31.PD

Ekspozita tradicionale për ndërtim dhe pajisje “Strojko” hapi dyert

Nga 18 deri më 22 tetor në Pallatin Kombëtar të Kulturës zhvillohet ekspozita tradicionale “Strojko”. Më se 170 firma bullgare dhe të huaja do të prezantojnë produktet dhe shërbimet e tyre më të reja në këtë ekspozitë të specializuat për arkitekturë,..

botuar më 17-10-18 10.56.PD
Donalld Tusk

Propozim, që gjatë kryesisë bullgare të diskutohen zgjedhjet për Parlamentin e ardhshëm Evropian

Në një letër dërguar liderëve të vendeve anëtare kryetari i Këshillit të Evropës Donalld Tusk bën propozim, që gjatë kryesisë bullgare të diskutohen zgjedhjet për Parlamentin e ardhshëm Evropian. Letra u dërgua në prag të mbledhjes së Këshillit të..

botuar më 17-10-18 10.28.PD