Një bullgarë u vra gjatë rënies në majën Han Tengri

Foto: wikipedia.org

Një qytetar bullgar u vra në majën Han Tengri në malin Tjanshan, në kufirin midis Kinës, Kirgistanit dhe Kazastanit, transmetoi kanali televiziv BTV. Nga ministria e jashtme e kanë ripohuar informatën. Akoma nuk njoftohen mosha dhe emrat e të vrarit. Incidenti është bërë më 8 gusht rreth orës 00;20. Gjatë lëshimit nga maja, bullgari ka rënë në një lartësi prej 6200 metra, fundoset 600 metra mbi shkëmbinjtë dhe vdes në vend. Shpëtimtarët të cilët kanë mbërritur kanë konstatuar, se traumat nga rënia janë shkak për vdekjen. Ekspedita me të cilën ka qenë qytetari bullgar nuk është bullgare. Maja Han Tengri është me një lartësi 6995 metra, por bashkë me krehërin e dëborës-ballik, lartësia e tij shpesh shënohet si 7010 metra. Bullgarë arrijnë deri në majë për herë të parë gjatë verës së vitit 1989, kurse deri tani është i ngjitur prej rreth 38 bullgarëve.


Më shumë nga rubrika

Norvegjia livron mbi 25 mln euro për burgjet bullgare

Janë parashikuar mbi 25 mln euro gjatë periudhës së re programore të Mekanizmit financiar norvegjez 2014-2021 për përmirësimin e kushteve të burgjeve , rritjen e kapacitetit të nëpunësve, që punojnë në sektor, dhe për reintegrimin e të burgosurve...

botuar më 17-08-18 5.11.MD
Bojan Petrov

Ditën e diel alpinisti Bojan Petrov niset për ta pushtuar majën Dhaulagiri

Ditën e diel alpinisti Bojan Petrov niset për ta pushtuar majën Dhaulagiri. Kjo është maja e dhjetë e lartë mbi 8 mijë metra, që do të pushtohet nga alpinisti bullgar. Para më pak se një muaji Bojan Petrov arriti të ngjitet në majën Gasherbrum II (8035..

botuar më 17-08-18 4.47.MD
Anhel Guria

Bullgaria u bashkua me deklaratën “Rritje e Gjelbër” të Organizatës për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik

Në një letër dërguar Ministrit të Mjedisit Neno Dimov sekretari i përgjithshëm i Organizatës për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik(OECD) Anhel Guria ripohoi bashkimin e Bullgarisë me deklaratën për rritje të gjelbër. Bullgaria shfaqi interes për..

botuar më 17-08-18 3.54.MD