Një franceze pësoi rëndë në malin Pirin

Foto: arkiv

Një grua 70 vjeçare nga Franca pësoi rëndë në malin Pirin në Bullgarinë Jugperëndimore.

Francezja ka qenë pjesë e një grupi turistik, i cilika ngjitur majën Muratov. Ajo ka qenë e paralajmëruar se itinerari është jashtëzakonisht i rëndë, por pavarësisht nga kjo ka marrë vendimin të niset me të tjerët, transmetoi kanali televiziv BTV. Në një vend të rrezikshëm gruaja ka shkarë dhe është rrezuar, si rezultat të së cilës ka pësuar një traumë të rëndë të kokës dhe të trurit dhe plagosje në dorë. Sinjali është dhënë aty nga ora 14:00.

Një helikopter e ka mare gruan për ta shpënë në spitalin e kryeqytetit “Shën Anna”.


Më shumë nga rubrika

Norvegjia livron mbi 25 mln euro për burgjet bullgare

Janë parashikuar mbi 25 mln euro gjatë periudhës së re programore të Mekanizmit financiar norvegjez 2014-2021 për përmirësimin e kushteve të burgjeve , rritjen e kapacitetit të nëpunësve, që punojnë në sektor, dhe për reintegrimin e të burgosurve...

botuar më 17-08-18 5.11.MD
Bojan Petrov

Ditën e diel alpinisti Bojan Petrov niset për ta pushtuar majën Dhaulagiri

Ditën e diel alpinisti Bojan Petrov niset për ta pushtuar majën Dhaulagiri. Kjo është maja e dhjetë e lartë mbi 8 mijë metra, që do të pushtohet nga alpinisti bullgar. Para më pak se një muaji Bojan Petrov arriti të ngjitet në majën Gasherbrum II (8035..

botuar më 17-08-18 4.47.MD
Anhel Guria

Bullgaria u bashkua me deklaratën “Rritje e Gjelbër” të Organizatës për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik

Në një letër dërguar Ministrit të Mjedisit Neno Dimov sekretari i përgjithshëm i Organizatës për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik(OECD) Anhel Guria ripohoi bashkimin e Bullgarisë me deklaratën për rritje të gjelbër. Bullgaria shfaqi interes për..

botuar më 17-08-18 3.54.MD