Kabineti “Borisov” 3 mbushi 100 ditë

Foto: BGNES

100 ditët e para të kabinetit të 3 të kryeministrit Bojko Borisov tanimë është fakt. Veprimtaria e tij filloj më 4 maj, kurse gjatë javës së kaluar qe publikuar dhe programi i tij drejtues me një horizont deri në vitin 2021.

Mes prioriteteve të tij janë përgatitja e suksesshme dhe zhvillimi i kryesisë Bullgare të Këshillit të Bashkimit Evropian gjatë vitit 2018, mirëmbajtja e identitetit bullgar, gjuhës dhe kulturës mes bashkësive bullgare jashtë shtetit, kufizimi i tendencave negative demografike, rritja e të ardhurave përmes punë-zënies, lufta me analfabetizmin dhe terrorizmin e të tjera.

Deri në këtë moment opozita nuk i ka kërkuar votë mosbesimi qeverisë.


Më shumë nga rubrika
Ilijana Jotova dhe Miklosh Sholtes

Një delegacion hungarez është në Bullgari me rastin e Ditës së Miqësisë Bullgaro-Hungareze

Para një viti kuvendet e Bullgarisë dhe Hungarisë pranuan propozimin e komunitetit bullgar në Hungari për shpalljen e 19 tetorit për ditën e miqësisë mes dy kombeve. Ky është shkaku për vizitën e një delegacioni hungarez tek ne. Deputeti Simeon..

botuar më 17-10-20 6.36.MD
Pllamen Dimitrov

Sindikatat: importi i punëtorëve nuk duhet të bëhet shkak për damping në tregun e punës

Ekonomia joformale dhe mungesa e kuadrove janë dy problemet kryesore, të cilat pengojnë zhvillimin e ekonomisë. Rreth këtij mendimi u bashkuan përfaqësuesit e sindikatave  dhe të biznesit.  Në takimin e tyre lideri i Konferderatës së Sindikatave të..

botuar më 17-10-20 5.59.MD

Jurij Shterk: Kundërshtimi ndaj trafikimit të njerëzve është prioritet i kryesisë bullgare

Zëvendësministri i Punëve të Jashtme Jurij Shterk hapi forumin ndërkombëtar të ekspertëve “Interneti dhe trafikimi i njerëzve: Mekanizmat, kundërshtimi dhe prevenca”, organizuar nga Komisioni Kombëtar për Trafikimin e Njerëzve, bashkë me Ambasadën..

botuar më 17-10-20 3.45.MD