Një dallgëzim rrezikues pritet gjatë ditëve të ardhshme në detin e Zi

Foto: arkiv

Dallgë rrezikuese vdekjeprurëse priten gjatë disa ditëve të ardhshme në detin e Zi. Për këtë paralajmërojnë nga kryqi i kuq Bullgar. Shpëtimtarët alarmojnë se, dallgët rrezikuese jo gjithmonë shikohen me sy të thjeshtë. Këshilla e specialistëve është të shkohet vetëm nëpër plazhet të cilat janë të mbrojtura, të respektohen udhëzimet e sinjalizimeve me flamur dhe rastet se biem në situatën e dallgëve rrezikuese, të notojmë paralelisht me vijën e bregut, derisa të dalim prej rrezikut.


Më shumë nga rubrika
Ilijana Jotova dhe Miklosh Sholtes

Një delegacion hungarez është në Bullgari me rastin e Ditës së Miqësisë Bullgaro-Hungareze

Para një viti kuvendet e Bullgarisë dhe Hungarisë pranuan propozimin e komunitetit bullgar në Hungari për shpalljen e 19 tetorit për ditën e miqësisë mes dy kombeve. Ky është shkaku për vizitën e një delegacioni hungarez tek ne. Deputeti Simeon..

botuar më 17-10-20 6.36.MD
Pllamen Dimitrov

Sindikatat: importi i punëtorëve nuk duhet të bëhet shkak për damping në tregun e punës

Ekonomia joformale dhe mungesa e kuadrove janë dy problemet kryesore, të cilat pengojnë zhvillimin e ekonomisë. Rreth këtij mendimi u bashkuan përfaqësuesit e sindikatave  dhe të biznesit.  Në takimin e tyre lideri i Konferderatës së Sindikatave të..

botuar më 17-10-20 5.59.MD

Jurij Shterk: Kundërshtimi ndaj trafikimit të njerëzve është prioritet i kryesisë bullgare

Zëvendësministri i Punëve të Jashtme Jurij Shterk hapi forumin ndërkombëtar të ekspertëve “Interneti dhe trafikimi i njerëzve: Mekanizmat, kundërshtimi dhe prevenca”, organizuar nga Komisioni Kombëtar për Trafikimin e Njerëzve, bashkë me Ambasadën..

botuar më 17-10-20 3.45.MD