Turqia, Rusia, Kina dhe Serbia janë partnerët kryesorë të Bullgarisë gjatë muajit korrik

Foto: arkiv

Në periudhën janar-korrik 2017 eksporti i Bullgarisë për vende të treta është rritur me 18.9 për qind në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, kurse importi shënon rritje prej 29.9 për qind, tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave. Partnerët kryesorë të Bullgarisë janë Turqia, Federata Ruse, Kina, Serbia, ish-republika jugosllave Maqedonia dhe Egjipti, të cilat formojnë 51.1 për qind prej eksportit për vende të treta. Vetëm gjatë muajit korrik eksporti i Bullgarisë për vende të treta është rritur me 8.1 për qind në krahasim me muajin e njëjtë të vitit të kaluar. Më i madh është vëllimi i mallrave të importuara nga Federata Ruse, Turqia, Kina dhe Serbia. Vetëm gjatë muajit korrik ai është rritur me 20.1 për qind. Sa i përket tregtisë me BE-në eksporti i Bullgarisë gjatë gjashtë muajve të parë të vitit është rritur me 11.3 për qind. Partnerët kryesorë të vendit janë Gjermania, Italia, Rumania, Greqia, Franca dhe Belgjika, të cilat formojnë 69.0 për qind të eksportit për shtetet-anëtare të BE-së. Importi nga BE-ja shënon rritje prej 12.2 për qind.

Më shumë nga rubrika
Kryeministri Bojko Borisov

Para Moskës Kryeministri Borisov do të vizitojë Zagrebin dhe Kievin

Kryeministri Bojko Borisov do të jetë për vizitë në Kroaci dhe Ukrainë më 26 dhe 27 maj, bëri të ditur zyra e shtypit pranë qeverisë. Javën tjetër Kryeministri do ta vizitojë Moskën. Data e vizitës së tij në kryeqytetin rus ende nuk është shpallur..

botuar më 18-05-25 6.00.MD

Doganat dogjën 366 kg narkotikë në një insinerator të Ministrisë së Mjedisit dhe Ujërave

366 lëndë narkotike, 250 kg prej të cilave marihuanë, 78 kg ekstazi, 18 kg heroinë, 9 kg amfetamina, 3 kg kokainë dhe 8 kilogramë të tjerë, u asgjësuan në insineratorin e Ministrisë së Mjedisit dhe Ujërave. Procedura e radhës e djegies u realizua vetëm..

botuar më 18-05-25 4.52.MD

Banka Popullore Bullgare pret që hyrja në ERM-2 t’i stimulojë reformat në Bullgari

Procesi i aderimit në eurozonë, i cili filloi me pjesëmarrjen në të ashtuquajturën “sallë pritjeje”, do të jetë katalizator i reformave në Bullgari dhe do të ndikojë favorshëm mbi ekonomi, pavarësisht nëse vendi është në bashkimin valutor, ose do të..

botuar më 18-05-25 4.05.MD