Raporti i qeverisë për rrezikun nga Rusia shkaktoi reaksione të ashpra në Parlament

Foto: Georgi Kornejkov, BNR

Konstatimi në raportin e qeverisë për sigurinë kombëtare gjatë vitit 2016, se Rusia është një prej rreziqeve kryesore të jashtme politike, shkaktoi reaksione të ashpra në Parlament. Raporti pasqyron objektivisht rreziqet në regjion dhe faktorin “Rusia” në këtë drejtim, është i mendimit Milen Mihov nga “Patriotët e Bashkuar” dhe anëtar i Komisionit të Mbrojtjes. Atje janë shënuar tri fakte të qarta: së pari prania e konsiderueshme e Rusisë në rajonin e Detit të Zi, së dyti – marrëdhëniet e ashpërsuara mes Rusisë, nga njëra anë, dhe NATO-së dhe BE-së, nga ana tjetër, dhe së treti – provat gjithnjë e më të mëdha të Rusisë për të formuar sfera ndikimi, përfshi këtu edhe në Bullgari. Krasimir Vellçev nga GERB, bashkëkryetar i Grupit Parlamentar për Miqësi me Federatën Ruse, mendon se konstatime të tilla mund të keqësojnë marrëdhëniet bilaterale, por po të ketë fakte të sakta ato mund të ndihmojnë për t’u korrigjuar disa deklarata të veçanta, ose veprimet e pushtetarëve. Sipas Anton Kutevit nga Partia Socialiste Bullgare, Bullgaria mund të mirëmbajë marrëdhënie të mira me Moskën dhe kjo nuk do të thotë refuzim të drejtimit euroatlantik. Ai komentoi se fakti se jemi në NATO dhe BE, do të thotë se mund të jemi ura e këtyre forcave botërore me Rusinë dhe ne duhet të jemi një urë e tillë, sepse kemi një histori të përbashkët.

Më shumë nga rubrika

Presidenti Rumen Radev u takua me Sekretarin e Përgjithshëm të OKB-së

Në Nju Jork Presidenti Rumen Radev zhvilloi takim me Sekretarin e Përgjithshëm të OKB-së Antonio Guterres në kuadrin e pjesëmarrjes së tij në Sesionin e 72-të të Asamblesë së Përgjithshme të Organizatës së Kombeve të Bashkuara. Në takim u diskutuan..

botuar më 17-09-22 8.07.MD
Ministrja Zaharieva me diplomatin e parë të Kazakistanit Kairat Abdrahmanov

Kazakistani dëshiron të bëhet porta e Bullgarisë ndaj tregut të Azisë Qendrore

Zëvendësministrja për reformën në drejtësi dhe Ministrja e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva bisedoi në Nju Jork me diplomatët e pare të Kazakistanit, Libisë dhe Tunizisë gjatë Sesionit të 72-të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së. “Kompanitë..

botuar më 17-09-22 6.06.MD
Krasimir Karakaçanov

Do të zhvillohen bisedime të reja për blerjen e gjuajtësve për aviacionin ushtarak

Do të zhvillohen bisedime të reja për gjuajtësit. Kështu ministri i mbrojtjes Krasimir Karakaçanov komentoi rekomandimet e votuara nga Komisioni “Gripen” për ristartim të pjesshëm të procedurës e cila është në përmasë një miliard e gjysmë leva. Ministri..

botuar më 17-09-21 5.38.MD