Jean-Claude Juncker bëri thirrje për pranimin e Bullgarisë dhe Rumanisë në Zonën Shengen

Jean-Claude Juncker
Foto: BTA

Në fjalimin e tij vjetor para Parlamentit Evropian në Starsburg për gjendjen e BE-së Kryetari i Komisionit Evropian Jean-Claude Juncker tha se më në fund Bullgaria dhe Rumania duhet të pranohen në Hapësirën Shengen. 

Ai u bëri thirrje gjithashtu të gjitha shtetetve që të tregojnë përgjegjësi më të madhe për mbrojtjen e kufijve të jashtme të Komunitetit. Bullgaria, Italia dhe Spanja nuk duhet të kujdesen vetë për sigurinë e kufijve, mendon Kreytari i Koisionit Evropian. 

Ai përkrahi idenë për implementimin e valutës së përbashkët në të gjitha shtetet e Bashkimit, përfshin edhe shtetet më të varfëra të Evropës Juglindore. 

Zoti Juncker bëri thirrje gjithashtu për dhënien e një perspektive të qartë për pranimin në BE të shteteve të Ballkanit Perëndimor, mirëpo nënvizoi se një politikë e ngjashme për Turqinë është e pamundshme në të ardhmen e afërt.


Më shumë nga rubrika

Afro 250 000 vezë bullgare të ndotur me fipronil u konfiskuan nga depot

Afro 250 mijë vezë bullgare të ndotur me fipronill u konfiskuan nga një depo në qytetin Pllovdiv. Një pjesë prej tyre arritën deri te dyqanet, nga ku gjithashtu konfiskohen. Këtë e shpallën nga Drejtoria Krahinore e Ushqimeve. Specialistët saktësuan, se..

botuar më 17-09-19 4.07.MD

Përfundoi ekspedita Black Sea MAP, e cila studioi akuatorinë e Detit të Zi

Ministri i kulturës Boill Banov u njoh me zbulimet sensacionale të anijes studimore “Havira Subsea”. Ekipi i cili përbëhet nga shkencëtarë detarë dhe të nënujshëm u kthye sot nga ekspedita trevjeçare “Bleack Sea MAP”. Ky është një nga projektet më të..

botuar më 17-09-19 3.46.MD
Jurij Çajka (majtas) dhe Bojko Borisov

Kryeministri Bojko Borisov bisedoi me Prokurorin e Përgjithshëm të Rusisë Jurij Çajka

Gjatë ditës së dytë të vizitës së tij në Bullgari Prokurori i Përgjithshëm i Rusisë Jurij Çajka u prit në Këshillin e Ministrave nga Kryeministri Bojko Borisov. U shqyrtuan tema të lidhura me sigurinë dhe luftimin e terrorizmit. Borisov u kushtoi një..

botuar më 17-09-19 12.29.MD