Olimpiada e parë evropiane e informatikës përfundoi me 8 medalje për Bullgarinë

Foto: arkiv

Olimpiada e parë bullgare e informatikës, e cila u zhvillua në Sofje nga 7 deri në 13 shtator, përfundoi me dorëzimin e gjithsej 8 medaljeve të arta, 14 të argjendta dhe 22 medaljeve të bronzta nxënësve nga 22 shtete – anëtare të Këshillit të Evropës. Pjesëmarrësit bullgarë morën gjithsej 8 medalje – një të artë, pesë të argjendta dhe dy të bronzta. Mikpritësi i Olimpiadës së ardhshme të informatikës do të jetë Rusia, skuadra e së cilës u paraqit më mirë në edicionin e saj të parë.

Më shumë nga rubrika

Prokuroria ngriti dy akuza në lidhje me fundosjen e anijes “Hera”

14 vjet pas fundosjes së anijes bullgare “Hera”, Prokuroria e qytetit të Sofjes ngriti akuza kundër dy vetave – Milen Ballçev, drejtorit të shoqërisë “Providence Shipping and Trading” SHPK, e cila atëkohë e ka menaxhuar anijen, dhe Stefço Minçev –..

botuar më 17-11-24 6.45.MD
Ndërtesa e Ministrisë së Mbrojtjes në Sofje

Nuk ka bullgarë të lënduar gjatë sulmeve terroriste në Mali dhe Egjipt

Nuk ka mjekë bullgarë të lënduar në sulmin terrorist në Mali këtë të premten, informuan nga Ministria e Mbrojtjes. Sulmi është kryer larg bazës ushtarake, ku janë dislokuar mjekët bullgarë. Nuk ka të dhëna për kërcënime të drejtpërdrejta për bazën e..

botuar më 17-11-24 6.21.MD
Universiteti i qytetit Svishtov

Universiteti i qytetit Svishtov ofron kushte të mira për studentët nga diaspora

Në qytetin pranë lumit Danub Svishtov u zhvillua një mbledhje e studentëve të Aklademisë Ekonomike, të cilët që kanë prejardhje bullgare dhe vijnë nga rajoni Besarabia i Rumanisë. Ata u takuan me docentin dr. Nikollaj Ninov – zëvendës rektor për..

botuar më 17-11-24 5.50.MD