Është duke u rritur numri i firmave bullgare, të cilat janë ndër më të mëdhatë në Evropën Qendrore dhe Juglindore

Foto: arkiv

Në klasifikimin CEE Top 500 për firmat më të mëdha në Evropën Qendrore dhe Evropën Juglindore, të hartuar nga grupi ndërkombëtar Coface, numri i firmave bullgare sivjet ka shënuar rritje – nga 17 në 18. Pozicioni më i lartë i Bullgarisë - 25-të, është ai i Holdingut Energjetik Bullgar.

Në këtë klasifikim më shumë janë firmat nga Polonia – 168. Firmat bullgare janë kryesisht nga sektori i energjetikës dhe karburanteve.

Të ardhurat e përbashkëta të këtyre 18 firmave tona kanë shënuar ulje – 7.07% - deri më 16.7 mlrd euro, kurse fitimi i tyre është 8.71% më pak – deri më 287 mln. euro. Kjo tendencë negative shpjegohet me çmimet më të ulëta të karburanteve dhe metaleve.


Më shumë nga rubrika
Znj. Petkova bahskë me përfaqësues të konsorciumit Shah Deniz

Ministrja Petkova dhe përfaqësuesit e konsorciumit Shah Deniz shqyrtuan furnizimet e gazit natyror për Bullgarinë

Gjatë disa muajve të fundit puna mbi projektin për ndërtimin e interkonektorit Greqia – Bullgaria është intenzifikuar, tha Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova. Ky është një prioritet kryesor për qeverinë. Për të tretin vit me radhë qeveria..

botuar më 18-05-18 6.33.MD

Mе 11 për qind është rritur numri i turistëve te ne gjatë tre muajve të parë të vitit

Me 11 për qind është rritur numri i turistëve në Bullgari gjatë tre muajve të parë të vitit në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2017. Që nga janari deri në mars të këtij viti ata kanë qenë 1 200 000. Këtë e bëri të ditur në Plovdiv Ministrja e..

botuar më 18-05-18 5.40.MD

Kryetarja e Kuvendit Popullor Cveta Karajançeva: Mediat publike kanë një rol jashtëzakonisht të rëndësishëm kulturor, arsimor dhe publik

Roli i mediave publike në Bashkimin Evropian dhe e ardhmja e tyre – këto tema u shqyrtuan nga Kryetarja e Kuvendit Popullor Cveta Karajanceva dhe Drejtori i Përgjithshëm i Bashkimit Evropian të Radio Televizioneve Noel Curran. Miku është në Bullgari për..

botuar më 18-05-18 5.25.MD