Megjithë prognozat optimiste për turizmin, turoperatorët kërkojnë dorëheqjen e Ministres Angellkova

Ministrja Angellkova duke kontrolluar një prej plazheve tona pranë Detit të Zi
Foto: BGNES

Pasi gjatë disa ditëve të fundit të shtatorit Instituti për Analiza dhe Vlerësime të Turizmit konstatoi se stina turistike verore ka qenë shumë e suksesshme dhe deri në fund të vitit mund të pritet rritje e turistëve prej 8 %, madje më shumë, gjatë ditëve të para të tetorit Asociacioni i Turoperatorëve dhe Agjencive Turistikë Bullgare kërkoi dorëheqjen e Ministres së Turizmit Nikolina Angellkova. Sipas turoperatorëve të dhënat për numrin e turistëve të huaj janë zmadhuar, reklama turistike kombëtare nuk disponon vizion strategjik, marketingu turistik është kaotik, kurse Ministrja Angellkova nuk disponon kompetencat profesionale dhe kapacitetin administrativ për t’i përballuar problemet, të cilat po thellohen gjithnjë e më shumë. Disa prej anëtarëve të Asociacionit i refuzuan kritikat, por Këshilli Drejtues i qortoi se duke u marrë me udhëtimet jashtë shtetit, ato janë jo vetëm indiferentë ndaj situatës brenda vendit, por madje fitojnë, në qoftë se bullgarët udhëtojnë më shumë jashtë shtetit. Mirëpo, Angellkova u përkrah nga Bordi Kombëtar i Turizmit. Sipas tij nën udhëheqjen e saj Ministria ka arritur ta shndërrojë Bullgarinë në një destinim më të njohur dhe tërheqës në tregun turistik evropian dhe botëror. Nga ana tjetër Bordi paralajmëroi se kërkimi i dorëheqjes së Ministres në një moment, kur po përgatiten ndryshimet në legjislacionin për turizmin, është i papranueshëm. Një pozitë të favorshme për Angellkovën zuri gjithashtu Bashkimi Bullgar i Balneologjisë dhe SPA Turizmit. Sipas mendimit të tyre ajo ka kontribuuar për ndryshimin e mendimit se Bullgaria është një destinim sezonal, i njohur vetëm si një destinim detar gjatë verës dhe malor gjatë dimrit. Meqenëse nuk kishte reaksion nga ana e qeverisë, shoqëria mbeti me përshtypjen se dega turistike përjeton kundërshtime serioze të brendshme.


Përpiloi: Stoimen Pavllov

Përgatiti në shqip: Vesella Mançeva


Më shumë nga rubrika
Nikolina Angellkova, Elzhbeta Benkovska dhe Zurab Pololikashvili

Nikolina Angellkova: Bashkëpunimi në fushën e turizmit do t’i rregullojë mosmarrëveshjet në Ballkan

Pallati Kombëtar i Kulturës u bë mikpritës i akoma një ngjarjeje nga kalendari i Presidencës Bullgare të Këshillit të Bashkimit Evropian. Fokusi këtë herë ishte mbi problemet dhe perspektivat për zhvillimin e sektorit turistik. Samiti kishte..

botuar më 18-02-14 4.12.MD

Qendra Inter Ekspo është mikpritëse e ekspozitës ndërkombëtare turistike “Pushim dhe SPA EKSPO”

Bursa turistike Ndërkombëtare “ Pushim dhe SPA EKSPO” është një nga  ekspozitat më të mëdha të cilat i kushtohen turizmit tek ne. Edicioni i sivjetshëm është i 35 i radhës , kurse pjesëmarrësit do të jenë mbi 360, si nga Bullgaria ashtu dhe nga..

botuar më 18-02-13 1.31.MD

Shumica e bullgarëve kërkojnë më shumë rregulla dhe kontroll në vendpushime

92% e bullgarëve të anketuar e pranojnë pozitivisht idenë për rregulla më të qarta në vendet, ku mblidhen më shumë turistë – këtë e tragon një analizë e bërë nga agjencia “Gallup”. 63% miratojnë propozimin për kategorizimin e plazheve. 39% kanë..

botuar më 18-02-10 11.15.PD