Filloi viti i ri akademik

Foto: BTA

Universiteti i Sofjes “Shën Klimenti i Ohrid” – një nga shkollat më të vjetra të larta tek ne, me histori pothuajse 130 vjeçare, mbetet universiteti më i preferuar, i cili pranon më shumë studentë. Shkak për këtë është cilësia e procesit mësimor. Këtë e tha rektori, profesor Anastas Gerxhikov, duke përshëndetur studentët në lidhje me fillimin e vitit të ri akademik. Ai theksoi, se Universiteti i Sofjes “Shën Klimenti i Ohrid” ka vendin e vet të merituar në klasifikimet ndërkombëtare. Në të mësojnë më se 1000 studentë të huaj, ndërsa prodhimi shkencor, që siguron ai i është baras atij të të gjitha shkollave të tjera të larta tek ne.

Më shumë nga rubrika

Metroja e kryeqytetit është projekti më i suksesshëm infrastrukturor i dekadës

Bashkia e Kryeqytetit mori dekoratën për projektin më të suksesshëm infrastrukturor të dekadës 2007 – 2017. Çmimin për ndërtimin dhe zhvillimin e hekurudhës nëntokësore e mori kryetarja e bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova. Çmimet për..

botuar më 18-03-24 1.15.MD

Ata na bëjnë të krenohemi, se jemi bullgarë

“Bullgarët e denjë” është një iniciativë e gazetës “24 orë”, e cila tanimë 16 vjet tregon historitë frymëzuese të bullgarëve të zakonshëm, të cilët kanë bërë akte të jashtëzakonshme. Njerëzit e dalluar si të denjë u ndihmojnë të varfërve, të..

botuar më 18-03-24 12.10.MD

Muzeu Regjional Historik në qytetin Sliven me dhuratë për bullgarët e Besarabisë në Moldavi dhe Ukrainë

Muzeu Regjional Historik në qytetin Sliven i dhuroi Bibliotekës “Hristo Botev” në Kishinau disa botime. Biblioteka në fjalë u krijua në vitin 1992 nga diaspora bullgare në Moldavi dhe përbën një filial të Bibliotekës së Qytetit. Librat në të janë..

botuar më 18-03-24 10.20.PD