Avokati bullgar i popullit kërkon përkrahjen evropiane kundër standardit të dyfishtë të prodhuesve

Foto: BGNES

Avokatja e popullit e Bullgarisë Maja Manollova paraqiti në Komisionin Evropian një peticion për mbrojtjen e konsumatorëve bullgarë nga standardet e dyfishta të produkteve. Kjo për arsye se produkte të një firme të njëjtë, por me cilësi jo të njëjta, shiten në shtetet e ndryshme të BE-së. Nga institucioni insistojnë për rregulla të reja evropiane në fushën e kontrollimit të cilësisë së produkteve ushqimore. Avokatja bullgare e popullit tashmë zhvilloi bisedime me avokatët e tjerë të popujt evropianë, kështu që të bashkohen në kërkesën për formimin e rregullave të reja evropiane në mbrojtje të konsumatorëve. Sipas zonjës Manollova, rezultatet e para nuk janë shpresëdhënëse, sepse “ushqimet për të varfëritë” nuk janë të dëmshme dhe shumë njerëz mendojnë se nuk është e domosdoshme të ndalohen. 

Më shumë nga rubrika

Ushqimet tradicionale bullgare do të kenë mbrojtje nga Bashkimi Evropian gjatë periudhës së vjeshtës

Markat e njohura bullgare të kosit, kaçkavallit, lutenicës /salcë e kuqe/ djathit si dhe mallra të tjera, do të fitojnë mbrojtje evropiane brenda 2-3 muajsh. Atëherë do të votohen ndryshimet ligjore për markat tregtare dhe treguesit gjeografikë, me të..

botuar më 18-07-07 10.15.PD

Bullgaria dhe Japonia duhet të bashkëpunojnë më aktivisht në ekonomi

Shkëmbimi tregtar midis Bullgarisë dhe Japonisë është 163 milion dollarë, gjë që nuk është e mjaftueshme përsa i përket potencialit të dy shteteve. Këtë e tha zëvendës kryeministri Tomisllav Donçev gjatë Forumit Biznes Bullgaro-Japonez. Ai..

botuar më 18-06-30 10.25.PD

Brenda disa ditëve Bullgaria fillon bisedime për hyrjen në Unionin Bankar dhe në ERM 2

Përfaqësues zyrtarë bullgarë janë për vizitë në Bankën Qendrore Evropiane dhe në Komisionin Evropian, që të shqyrtojnë procedurat e aderimit dhe grafikun e aderimit të vendit tonë në Unionin Bankar dhe në Mekanizmin e Kursit të Këmbimit /ERM 2/. Ditën..

botuar më 18-06-17 9.35.PD