Fushata për regjistrimin e harabelave evidentoi përafërsisht 7 mijë zogj, gjysma prej të cilëve në Sofje

Foto: arkiv

Sofja është ndër qytetet me larmi më të madhe biologjike në Evropë. Në kryeqytetin bullgar hasen përafërsisht 280 lloje zogjsh. Këtë e njoftuan ornitologët në lidhje me Ditën Ndërkombëtare të Zogjve – 3 tetor. Ata rikujtuan regjistrimin e trumcakëve, organizuar gjatë kësaj pranvere në Bullgari nga Shoqata Bullgare për Mbrojtjen e Shpendëve. Harabelat u regjistruan në më se 580 pika të posaçme në më se 130 vendbanime. 38 për qind prej regjistrimeve u realizuan në Sofje. Në fushatë u përfshin më se 550 vullnetarë, ndërsa numri i trumcakëve të regjistruar ditën e caktuar për këtë ishte përafërsisht 7 mijë.

Më shumë nga rubrika

Metroja e kryeqytetit është projekti më i suksesshëm infrastrukturor i dekadës

Bashkia e Kryeqytetit mori dekoratën për projektin më të suksesshëm infrastrukturor të dekadës 2007 – 2017. Çmimin për ndërtimin dhe zhvillimin e hekurudhës nëntokësore e mori kryetarja e bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova. Çmimet për..

botuar më 18-03-24 1.15.MD

Ata na bëjnë të krenohemi, se jemi bullgarë

“Bullgarët e denjë” është një iniciativë e gazetës “24 orë”, e cila tanimë 16 vjet tregon historitë frymëzuese të bullgarëve të zakonshëm, të cilët kanë bërë akte të jashtëzakonshme. Njerëzit e dalluar si të denjë u ndihmojnë të varfërve, të..

botuar më 18-03-24 12.10.MD

Muzeu Regjional Historik në qytetin Sliven me dhuratë për bullgarët e Besarabisë në Moldavi dhe Ukrainë

Muzeu Regjional Historik në qytetin Sliven i dhuroi Bibliotekës “Hristo Botev” në Kishinau disa botime. Biblioteka në fjalë u krijua në vitin 1992 nga diaspora bullgare në Moldavi dhe përbën një filial të Bibliotekës së Qytetit. Librat në të janë..

botuar më 18-03-24 10.20.PD