Një numër rekord pjesëmarrësish u regjistruan për Maratonën “Sofja”

Foto: dnevnik.bg

Deri tashti për pjesëmarrje në maratonën e Sofjes më 15 tetor u regjistruan 2804 pjesëmarrës. Këtë e njoftoi Anatoli Iliev, sekretar organizativ i Strategjisë “Sofja 2018” në një konferencë për shtypin. Në këtë garë, në të cilën pjesëmarrësit do të kalojnë distancat 42.195 kilometra, 21.098 kilometra dhe 10.550 kilometra do të përfshihen edhe 700 të huaj nga 5 kontinente. Starti dhe finali i garës do të jenë para Stadiumit Kombëtar “Vasill Levski”.

Më shumë nga rubrika
Tenisti bullgar Grigor Dimitrov

Grigor Dimitrov u bë sportisti i Ballkanit për vitin 2017

Grigor Dimitrovi ishte zgjedhur për sportist të vitit 2017 në anketën tradicionale të Agjencisë Telekgrafike Bullgare (BTA), të bërë ndër agjencitë informative të shteteve në rajon. Dimitrovi është tenisti i parë bullgar, i cili e fiton këtë njohje. Ai..

botuar më 17-12-18 1.12.MD

“Ikari i madh sportiv” për arritje gjatë vitit i jepet Grigor Dimitrovit

Tenisti më i shquar bullgar Grigor Dimitrov u bë mbajtës i “Ikarit Sportiv” për arritje të vitit të Fondacionit “Sporti Bullgar”. Ai u dekorua për triumfin në turneun final të Asociacionit të tenistëve profesionalë në Londër dhe për vendin e tretë rekord..

botuar më 17-12-16 11.45.PD

Ngjarje me adresë ballkanike

Parlamenti Evropian e përkrah aderimin e Bullgarisë dhe Rumanisë në Hapësirën Shengen Në debatin e organizuar në Parlamentin Evropian për çështjen e aderimit të Bullagrisë dhe Rumanisë në Shengen vetëm grupet e Reformatorëve dhe..

botuar më 17-12-14 3.39.MD