Në Sofje do të mblidhet Asambleja ligjore e BE-së për radio dhe televizion

Më 12 dhe 13 tetor në Sofje do të zhvillohet Asambleja e 14-të ligjore e Bashkimit Evropian për Radio dhe Televizion (EBU). Në forum, mikpritëse e të cilit do të jetë Radioja Kombëtare Bullgare, do të marrin pjesë më se 80 delegatë nga 42 organizata mediatike nga 28 shtete.

Tema kryesore e programit është “Menaxhimi i mediave publike në botën e digjitalizuar”. Drejtori i sektorit të mediave pranë EBU-së Jean Philp de Tender do të bëjë një prezantim të ndryshimeve digjitale në mediat publike. Për praktikat e mira në udhëheqjen e mediave publike do të flasë drejtori i EBU-së për çështjet e së drejtës së medias dhe komunikacioneve Michael Wagner, kurse për aplikimin e një modeli të ri në Britaninë e Madhe – Gareth Barr nga rregullatori britanik i komunikacioneve OFCOM.

Një ligjëratë me temë “Shembulli Bullgar” do të mbajë Milen Mitev – këshilltari i përgjithshëm juridik i Radios Kombëtare Bullgare dhe anëtari i komitetit ligjor të EBU-së.


Më shumë nga rubrika

Metroja e kryeqytetit është projekti më i suksesshëm infrastrukturor i dekadës

Bashkia e Kryeqytetit mori dekoratën për projektin më të suksesshëm infrastrukturor të dekadës 2007 – 2017. Çmimin për ndërtimin dhe zhvillimin e hekurudhës nëntokësore e mori kryetarja e bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova. Çmimet për..

botuar më 18-03-24 1.15.MD

Ata na bëjnë të krenohemi, se jemi bullgarë

“Bullgarët e denjë” është një iniciativë e gazetës “24 orë”, e cila tanimë 16 vjet tregon historitë frymëzuese të bullgarëve të zakonshëm, të cilët kanë bërë akte të jashtëzakonshme. Njerëzit e dalluar si të denjë u ndihmojnë të varfërve, të..

botuar më 18-03-24 12.10.MD

Muzeu Regjional Historik në qytetin Sliven me dhuratë për bullgarët e Besarabisë në Moldavi dhe Ukrainë

Muzeu Regjional Historik në qytetin Sliven i dhuroi Bibliotekës “Hristo Botev” në Kishinau disa botime. Biblioteka në fjalë u krijua në vitin 1992 nga diaspora bullgare në Moldavi dhe përbën një filial të Bibliotekës së Qytetit. Librat në të janë..

botuar më 18-03-24 10.20.PD