Paris, Vjena, Nijmegen dhe Sofja diskutojnë masa për luftimin e ndotjes së ajrit në qytetet

Foto: BGNES

Me ftesë të kryetares së bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova, më 12 dhe 13 tetor në Sofje mbërrijnë përfaqësues të qyteteve Paris, Vjena dhe Nijmegen /Holandë/ për konferencën SOFAIR, në të cilën do të shkëmbejnë përvojë dhe praktika të mira për kapërcimin e ndotjes së ajrit të ambientit rrethues. Për këtë veprimtari mbërrin edhe Xhorxh Kremlis nga Drejtoria e Përgjithshme “Ambien Rrethues” pranë Komisionit Evropian.  SOFAIR do të mbahet në “Gjenerator”-in – një hapësirë për dizajn, kulturë dhe inovacione.

Më shumë nga rubrika
Ljubov Ilieva

Për bashkatdhetarët tanë në qytetin spanjoll Alikante Shkolla Bullgare aty është një copëz nga Atdheu

Fëmijët me padurim presin festat e Krishtlindjeve për të zhytur në magjinë e tyre. Në çdo shkollë bullgare punohen zbukurime për festat, mësohen këngë, sqarohet simbolika e riteve bullgare kushtuar Natës së Buzmit dhe Krishtlindjeve. Shkollat..

botuar më 17-12-16 1.50.MD

Fillimi i një biznesi personal është realizimi më i dëshiruar i njerëzve të rinj në qytetin Razgrad

Fillimi i një biznesi personal është mundësia më e mirë për një realizim profesional të njerëzve të rinj në komunat e vogla dhe të mesme në Rrethin e qytetit Razgrad, në Bullgarinë Veriperëndimore. Këtë e tregojnë rezultatet e studimit të qëndrimeve të..

botuar më 17-12-16 10.15.PD
Marija Gabriel dhe Jоrdanka Fandëkova

Sofja do të bëhet kryeqyteti digjital i Evropës gjatë qershorit të vitit 2018

Nga 25 deri më 29 qershor në kuadrin e Presidencës bullgare të Këshillit të Bashkimit Evropian Sofja do të jetë mikpritëse e Javës Evropiane të digjitalizimit dhe inovacioneve dhe të Asamblesë digjitale evropiane. Për këtë ngjarje në kryeqytetin..

botuar më 17-12-16 10.00.PD