Rritje e çmimeve të banesave në Bullgari me 8 për qind në kuadrin e një viti

Foto: BGNES

Çmimet e banesave në Bashkimin Evropian (dhe më konkretisht në eurozonë) janë rritur gjatë tremujorit të dytë të vitit 2017 me tempin më të madh gjatë 10 viteve të fundit, kurse rritja e tyre në Bullgari është dy herë më e madhe, tregojnë të dhënat e Eurostatit. Të dhënat e radhitin Bullgarinë në grupin e pesë vendeve me rritje më të madhe të çmimit të banesave gjatë tremujorit të dytë të 2017-ës në krahasim me këtë periudhë një vit më herët – me 8.6 për qind. Për nga ky tregues vendi ynë është tejkaluar vetëm nga Republika e Çekisë (13.2 për qind), Irlanda (10.3 për qind), Lituania (10.2 për qind) dhe Letonia (9.6 për qind).

Më shumë nga rubrika
Ilijana Jotova dhe Miklosh Sholtes

Një delegacion hungarez është në Bullgari me rastin e Ditës së Miqësisë Bullgaro-Hungareze

Para një viti kuvendet e Bullgarisë dhe Hungarisë pranuan propozimin e komunitetit bullgar në Hungari për shpalljen e 19 tetorit për ditën e miqësisë mes dy kombeve. Ky është shkaku për vizitën e një delegacioni hungarez tek ne. Deputeti Simeon..

botuar më 17-10-20 6.36.MD
Pllamen Dimitrov

Sindikatat: importi i punëtorëve nuk duhet të bëhet shkak për damping në tregun e punës

Ekonomia joformale dhe mungesa e kuadrove janë dy problemet kryesore, të cilat pengojnë zhvillimin e ekonomisë. Rreth këtij mendimi u bashkuan përfaqësuesit e sindikatave  dhe të biznesit.  Në takimin e tyre lideri i Konferderatës së Sindikatave të..

botuar më 17-10-20 5.59.MD

Jurij Shterk: Kundërshtimi ndaj trafikimit të njerëzve është prioritet i kryesisë bullgare

Zëvendësministri i Punëve të Jashtme Jurij Shterk hapi forumin ndërkombëtar të ekspertëve “Interneti dhe trafikimi i njerëzve: Mekanizmat, kundërshtimi dhe prevenca”, organizuar nga Komisioni Kombëtar për Trafikimin e Njerëzve, bashkë me Ambasadën..

botuar më 17-10-20 3.45.MD