Akademia Bullgare e Shkencave shënon 148 vjet nga krijimi i saj

Foto: BTA

Me një mbledhje solemne në Sofje Akademia Bullgare e Shkencave shënoi 148 vjet nga krijimi i saj. Disa projekte të shkencëtarëve të rinj u dalluan me diploma në kuadrin e “Programit për ndihmë të shkencëtarëve të rinj”, realizuar bashkë me Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës. Akademia Bullgare e Shkencave është organizata më e madhe shkencore në vend dhe përbën një strukturë autonome shkencore, me një sërë institutesh shkencore dhe hallka të tjera më vete. Është themeluar në fillim si Shoqëri Letrare Bullgare në qytetin Braila të Rumanisë (1869). Në vitin 1878 shoqëria u zhvendos në Sofje, kurse në vitin 1911 mori emrin “Akademia Bullgare e Shkencave.

Më shumë nga rubrika

Komisariati Suprem i OKB-së për Refugjatët i dërgoi rekomandime Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së

Presidenca Bullgare e Këshillit të BE-së duhet t’u kushtojë vëmendje të madhe dy prioriteteve të lidhura me sigurimin e strehimit. Ato janë përgatitja e një vlerësimi më të mirë të nevojës për mbrojtje dhe inkurajimi i solidaritetit më të madh dhe..

botuar më 17-12-18 5.37.MD

Zbuluan një kanal kurd për trafikim njerëzish përmes Bullgarisë

Është neutralizuar një kanal kurd për trafikim migrantësh përmes Bullgarisë drejt Evropës Perëndimore, bëri të ditur Prokuroria e Specializuar. U ngritën akuza kundër shtatë pjesëmarrësve në grupin e organizuar kriminal, kurse katër prej tyre mbeten në..

botuar më 17-12-18 5.24.MD
Liljana Pavllova dhe Boill Banov treguan sot para gazetarëve sallat e meremetuara të Pallatit Kombëtar të Kulturës

Pallati Kombëtar i Kulturës është i gatshëm për t’i mirëpritur delegatët për Presidencën bullgare të Këshillit të BE-së

Pallati Kombëtar i Kulturës është i gatshëm për t’i mirëpritur delegatët për Presidencën bullgare të Këshillit të BE-së. Këtë e deklaruan në një takim me gazetarët Ministrja e Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së Liljana Pavllova dhe ai i Kulturës..

botuar më 17-12-18 5.00.MD