U miratua formimi i Prokurorisë Evropiane

Foto: mjs.bg

Bullgaria është kategorike se janë të domosdoshme masa institucionale në nivel evropian për persekutim efektiv ndëshkimor të krimeve kundër interesave financiare të BE-së. Këtë e tha ministrja e drejtësisë Cecka Caçeva në Luksemburg para Këshillit të Drejtësisë dhe Punëve të Brendshme të BE-së gjatë debateve në kuadrin e pranimit zyrtar të Rregullores së krijimit të Prokurorisë Evropiane. Ajo theksoi, se gjatë kryesisë së vet Bullgaria do të punojë për organizimin e institucionit dhe për formimin e marrëdhënieve me shtetet që nuk bëjnë pjesë në të, si dhe me institucione dhe dikastere, duke përfshirë Evrojust dhe OLAF.

Më shumë nga rubrika

Komisariati Suprem i OKB-së për Refugjatët i dërgoi rekomandime Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së

Presidenca Bullgare e Këshillit të BE-së duhet t’u kushtojë vëmendje të madhe dy prioriteteve të lidhura me sigurimin e strehimit. Ato janë përgatitja e një vlerësimi më të mirë të nevojës për mbrojtje dhe inkurajimi i solidaritetit më të madh dhe..

botuar më 17-12-18 5.37.MD

Zbuluan një kanal kurd për trafikim njerëzish përmes Bullgarisë

Është neutralizuar një kanal kurd për trafikim migrantësh përmes Bullgarisë drejt Evropës Perëndimore, bëri të ditur Prokuroria e Specializuar. U ngritën akuza kundër shtatë pjesëmarrësve në grupin e organizuar kriminal, kurse katër prej tyre mbeten në..

botuar më 17-12-18 5.24.MD
Liljana Pavllova dhe Boill Banov treguan sot para gazetarëve sallat e meremetuara të Pallatit Kombëtar të Kulturës

Pallati Kombëtar i Kulturës është i gatshëm për t’i mirëpritur delegatët për Presidencën bullgare të Këshillit të BE-së

Pallati Kombëtar i Kulturës është i gatshëm për t’i mirëpritur delegatët për Presidencën bullgare të Këshillit të BE-së. Këtë e deklaruan në një takim me gazetarët Ministrja e Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së Liljana Pavllova dhe ai i Kulturës..

botuar më 17-12-18 5.00.MD