Bullgari nuk do t’i japë Ballkanit Perëndimor shpresa të rreme për bashkim me BE-në

Liljana Pavllova
Foto: BGNES

Bullgaria nuk është në gjendje të caktojë datë për aderimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor në BE-në. Mirëpo, ajo duhet t’u japë atyre një perspektivë të qartë dhe një drejtim në të cilin të ecin. Ky është një nga qëllimet kryesore të kryesisë bullgare, tha ministrja e kryesisë bullgare Liljana Pavllova. Perspektivën konkrete evropiane përsa i përket Ballkanit ministrja e shikon në garantimin e sigurisë dhe në infrastrukturën rrugore, hekurudhore, energjetike dhe digjitale, si dhe në heqjen e tarifave për rouming.

Më shumë nga rubrika

Komisariati Suprem i OKB-së për Refugjatët i dërgoi rekomandime Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së

Presidenca Bullgare e Këshillit të BE-së duhet t’u kushtojë vëmendje të madhe dy prioriteteve të lidhura me sigurimin e strehimit. Ato janë përgatitja e një vlerësimi më të mirë të nevojës për mbrojtje dhe inkurajimi i solidaritetit më të madh dhe..

botuar më 17-12-18 5.37.MD

Zbuluan një kanal kurd për trafikim njerëzish përmes Bullgarisë

Është neutralizuar një kanal kurd për trafikim migrantësh përmes Bullgarisë drejt Evropës Perëndimore, bëri të ditur Prokuroria e Specializuar. U ngritën akuza kundër shtatë pjesëmarrësve në grupin e organizuar kriminal, kurse katër prej tyre mbeten në..

botuar më 17-12-18 5.24.MD
Liljana Pavllova dhe Boill Banov treguan sot para gazetarëve sallat e meremetuara të Pallatit Kombëtar të Kulturës

Pallati Kombëtar i Kulturës është i gatshëm për t’i mirëpritur delegatët për Presidencën bullgare të Këshillit të BE-së

Pallati Kombëtar i Kulturës është i gatshëm për t’i mirëpritur delegatët për Presidencën bullgare të Këshillit të BE-së. Këtë e deklaruan në një takim me gazetarët Ministrja e Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së Liljana Pavllova dhe ai i Kulturës..

botuar më 17-12-18 5.00.MD