Sporti është një nga mënyrat për parandalimin e agresionit ndër të rinjtë

Krasen Kralev
Foto: mpes.government.bg

Ministri i rinisë dhe i sportit Krasen Kralev merr pjesë në takimin ndërkombëtar të ministrave për politikat e rinisë, që mbahet në kryeqytetin rus Moskë. Para të pranishmëve nga 70 vende të botës, ministri bullgar theksoi si prioritet i dikasterit luftimin e agresionit dhe parandalimin e varësive ndër të rinjtë. Në Bullgari të rinjtë përbëjnë afro 1.3 milion veta, gjë që përbën 1/5 prej popullsisë së vendit. Ka raste të agresionit në shkollë, në rrugë. Për këtë arsye në vend realizohen projekte të orientuara te parandalimi i agresionit dhe varësive, dhe sporti është ai që aplikohet për këtë qëllim, theksoi Krasen Kralevi.

Më shumë nga rubrika

Komisariati Suprem i OKB-së për Refugjatët i dërgoi rekomandime Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së

Presidenca Bullgare e Këshillit të BE-së duhet t’u kushtojë vëmendje të madhe dy prioriteteve të lidhura me sigurimin e strehimit. Ato janë përgatitja e një vlerësimi më të mirë të nevojës për mbrojtje dhe inkurajimi i solidaritetit më të madh dhe..

botuar më 17-12-18 5.37.MD

Zbuluan një kanal kurd për trafikim njerëzish përmes Bullgarisë

Është neutralizuar një kanal kurd për trafikim migrantësh përmes Bullgarisë drejt Evropës Perëndimore, bëri të ditur Prokuroria e Specializuar. U ngritën akuza kundër shtatë pjesëmarrësve në grupin e organizuar kriminal, kurse katër prej tyre mbeten në..

botuar më 17-12-18 5.24.MD
Liljana Pavllova dhe Boill Banov treguan sot para gazetarëve sallat e meremetuara të Pallatit Kombëtar të Kulturës

Pallati Kombëtar i Kulturës është i gatshëm për t’i mirëpritur delegatët për Presidencën bullgare të Këshillit të BE-së

Pallati Kombëtar i Kulturës është i gatshëm për t’i mirëpritur delegatët për Presidencën bullgare të Këshillit të BE-së. Këtë e deklaruan në një takim me gazetarët Ministrja e Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së Liljana Pavllova dhe ai i Kulturës..

botuar më 17-12-18 5.00.MD