Fakulteti i Mjekësisë në Sofje mbushi 100 vjet

Foto: mu-sofia.bg

Më 8 nëntor në Sofje në mënyrë festive u shënua 100 vjetori nga themelimi i Fakultetit të Mjekësisë në Sofje. Festimi kaloi nën patronazhin  e rektorit të Universitetit Mjekësor profesor Viktor Zllatkov. Më 29 nëntor 1917 me dekret të Princit Ferdinand krijohet arsimi akademik mjekësor në Bullgari. 3 vjet më vonë 17 mjekë të rinj shkojnë për herë të parë për specializim jashtë shtetit. Ata janë profesorët e parë bullgar, të cilët kanë mësuar në Vjenë, Berlin, Tuluzë dhe Gjenevë, të cilët bëhen pedagogë në Sofje. Gjatë 100 vjetët e kaluara fakulteti i Mjekësisë ka arsimuar afro 40 mijë mjekë. Prej tyre rreth 3 mijë janë të huaj nga 80 shtete të ndryshme.

Më shumë nga rubrika

Vizitoni Festën e Gështenjës në fshatin Brezhani

20 tetori është një festë e posaçme në fshatin e rrethit të Simitlisë Brezhani. Bëhet fjalë për festën e njohur të gështenjës. Këtë vit për të nëntën herë me radhë shoqata “Njerëzit dhe traditat” bashkë me banorët e fshatit e organizojnë këtë festë të..

botuar më 18-10-20 10.05.PD

Nadja Kozhuharova: Pa dënime të rënda nuk do ta kufizojmë trafikun dhe eksploatimin e njerëzve

Gjithnjë e më shpesh e quajnë trafikun e njerëzve “robëri bashkëkohore”. Me rastin e 18 tetorit, ditës ndërkombëtare për luftimin e trafikimit të njerëzve në OKB konstatojnë me shqetësim të madh se eksploatimi në rritje – kryesisht ndër..

botuar më 18-10-18 2.30.MD

Çavdar Çotov – mjeshtri i biçikletave të personalizuara

A e mbani mend historinë për Princin e Vogël, i cili mësoi nga dhelpra ç’do të thotë të lidhesh me dikë. “Për mua ti aktualisht je vetëm një djalë, i cili u ngjan qindra djemve të tjerë. Dhe unë nuk kam nevojë për ty. Dhe ti nuk ke nevojë për mua...

botuar më 18-10-16 3.44.MD