Inxhinierë bullgarë do të ndërtojnë sistemet hidraulike në pjesën turistike në Kubë

Foto: solwayscuba.com

Një kompani bullgare do të marrë pjesë në ndërrimin dhe ndërtimin e sistemeve hidraulike në Kubë. Kjo bëhet në bazë të Memorandumit të nënshkruar për krijimin e një shoqërie të përzier në përputhje me legjislacionin kuban.

Kkompania prijëse bullgare do të propozojë zgjidhjen e problemeve, të lidhura me eksploatimin e  tubacioneve në Kubë, nëpërmjet teknologjive ekologjike "pa gërmime” si dhe me eksploatimin dhe ndërtimin e impianteve të trajtimit të ujërave të pijshme dhe atyre mbeturinore.

Për këtë qëllim kompania  do të investojë në makina, materiale dhe teknologji. Projektet e para do të kryhen në qendrat historike Trinidad dhe Kardenas, si dhe në vendpushimin e njohur detar kuban Varadero.

Më shumë nga rubrika

Vizitoni Festën e Gështenjës në fshatin Brezhani

20 tetori është një festë e posaçme në fshatin e rrethit të Simitlisë Brezhani. Bëhet fjalë për festën e njohur të gështenjës. Këtë vit për të nëntën herë me radhë shoqata “Njerëzit dhe traditat” bashkë me banorët e fshatit e organizojnë këtë festë të..

botuar më 18-10-20 10.05.PD

Nadja Kozhuharova: Pa dënime të rënda nuk do ta kufizojmë trafikun dhe eksploatimin e njerëzve

Gjithnjë e më shpesh e quajnë trafikun e njerëzve “robëri bashkëkohore”. Me rastin e 18 tetorit, ditës ndërkombëtare për luftimin e trafikimit të njerëzve në OKB konstatojnë me shqetësim të madh se eksploatimi në rritje – kryesisht ndër..

botuar më 18-10-18 2.30.MD

Çavdar Çotov – mjeshtri i biçikletave të personalizuara

A e mbani mend historinë për Princin e Vogël, i cili mësoi nga dhelpra ç’do të thotë të lidhesh me dikë. “Për mua ti aktualisht je vetëm një djalë, i cili u ngjan qindra djemve të tjerë. Dhe unë nuk kam nevojë për ty. Dhe ti nuk ke nevojë për mua...

botuar më 18-10-16 3.44.MD