Bullgaria dhe Turqia do të reklamojnë bashkërisht traditat e veta

Foto: tourism.government.bg

Në qytete të ndryshme bullgare do të organizohen ditë të kulturës, të cilat do të prezantojnë traditat turke përpara publikut vendas. Të njëjtat ekspozita, kushtuar Bullgarisë dhe kulturës së saj, do të organizohen në qytete të ndryshme në Turqi. Iniciativa e përbashkët qe shqyrtuar nga ministrat e turizmit të të dyja vendeve  Nikolina Angjellkova dhe Numan Kurtumllush. Të dy qenë të një mendimi se përmes popullarizimit të traditave të të dyja shteteve mund të arrihet dhe deri në krijimin e një produkti të përbashkët turistik midis Bullgarisë dhe Turqisë të drejtuar ashtuquajturve "tregje me perspektivë". Sipas Organizatës Botërore të Turizmit ato janë Kina, Japonia, India, Lindja e Afërt, Shtetet e Bashkuara dhe Kanadaja. Turqia është në vendin e 5 për nga numri i turistëve, të cilët kanë vizituar Bullgarinë për periudhën janar-shtator 2017, ku është llogaritur një rritje mbi 12% kundrejt të njëjtës periudhë të vitit të kaluar. Qytetarët bullgarë, të cilët kanë vizituar Turqinë gjatë së njëjtës periudhë, janë më shumë se 1 milionë. Shtimi i këtyre udhëtimeve është mbi 6%.

Më shumë nga rubrika

Një ekspozitë me antika bullgare është në krye të klasifikimit për ekspozitë më të autoritetshme

The Art Newspaper shpalli ekspozitën e Institutit Arkeologjik Kombëtare me Muze pranë Akademisë Bullgare të Shkencave “Ari i parë. Ada tepe: miniera më e lashtë e arit”, ekspozitën më të vizituar me tematikë antike gjatë vitit 2017. Klasifikimi është..

botuar më 18-04-15 11.15.PD

Fotografi Nikolla Mihov përpiqet të kuptojë se pse Mona Liza u bë “yll” i selfi-manisë

Një selfi me Mona Lizën është hiti ndër turistët botërorë, të cilët vizitojnë muzeun Luver të Parisit dhe magjepsen nga buzëqeshja enigmatike e kryeveprës së Leonardos. Para disa dekadash reaksionet ishin thjesht një shikim më i thelluar, por sot mania..

botuar më 18-04-14 1.25.MD

“Poezia në metro” na fton të paktën për një çast të zhytemi në kuptimin e fjalëve

A ka vend për poezi në metronë plot e përplot me njerëz dhe zhurma? Kategorikisht po. Këtë e provon Instituti Kulturor i Polonisë në Sofje, i cili për herë të tretë me radhë, bashkë me “Gazetën Letrare” i fton njerëzit që të ndalen të paktën për..

botuar më 18-04-14 10.55.PD