Një shkencëtar nga Akademia Bullgare e Shkencave zbuloi një insekt artropod, të rëndësishëm për mjekësinë

Foto: trafficnews.bg

Insekti është i vogël për nga përmasat, por me një rëndësi të madhe për shkencën. “Në momentin në të cilin e pashë, menjëherë e kuptova se kam gjetur diçka unike”, tregon përpara mediave profesori Pavell Stoev nga Muzeu i Shkencave Natyrore pranë Akademisë Bullgare të Shkencave. Ai ka gjetur një insekt të paparë deri tani, i cili u përngjan insekteve, por në fakt është artropod me 6 këmbë, në një shpellë në Turkmenistan. Për zbulimin e profesorit bullgar njoftojnë gazeta “Independent”, “National Geographic” dhe disa gazeta dhe revista ruse. Në moshën 43-vjeçe Pavell Stoev është profesor në lëndën e biologjisë dhe zbulues i njohur botërisht.

Më shumë nga rubrika

Në pazar në qytetin Kubrat

Pazari i ditës së diel në qytetin Kubrat, rrethi i qytetit Razgrad /Bullgari Verilindore/, nuk është një vend i zakonshëm për të bërë pazar. Në treg  njerëzit takohen, këmbejnë informatë, marrin lajme nga të afërmit e vet, të cilët janë jashtë..

botuar më 18-04-25 3.05.MD

Partnerët nga BE-ja dhe OKB-ja e përkrahën Presidencën Bullgare të Këshillit të BE-së në përpjekjet për zhvillimin e politikave për rininë në plan evropian dhe botëror

Konferenca rinore evropiane, e cila u zhvillua para disa ditësh në Sofje, është një aktivitet i madh, i organizuar si një platformë për dialog mes të rinjve nga Ballkani Perëndimor dhe Partneriteti Lindor dhe njerëzve në poste udhëheqëse politike..

botuar më 18-04-24 3.19.MD

Me “Thirrje për bashkëpunim nga Sofja” mbaroi konferenca për arsim efektiv digjital

“Arsimi dhe zhvillimi i teknologjive digjitale janë ndër theksat kryesore të Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së”, komentoi Jasen Djullgerov, anëtar i Presidencës së Përhershme Bullgare pranë BE-së. Pikërisht arsimi ishte theksi i..

botuar më 18-04-24 11.55.PD