Grupi “Ahat” niset në një turne në prag të 30-vjetorit të vet

Foto: arkiv personal

Mbase një pjesë e madhe nga fansat e rokut bullgar mbajnë mend këngë si “Marshimi”, “Toka e të verbërve”, “Delja e zezë” dhe shumë këngë të tjera të njohura të grupit “Ahat”. Shkaku që gjatë muajit nëntor përsëri t’i rikujtojmë , është turneu kombëtar i “dinozaurëve” të rokut, me të cilin ata shënojnë 30 vjetorin nga krijimi i bandës. Ja qytetet e koncerteve: më 10 nëntor në qytetin Bllagoevgrad, më 11 nëntor në qytetin Plovdiv, më 13 nëntor në Burgas, më 14 nëntor në Varna, më 16 nëntor në qytetin Ruse dhe më 17 nëntor në qytetin Veliko Tërnovo. Aty njerëzit do ta kenë kënaqësinë të dëgjojnë dhe të shikojnë këngëtarët e dashur, të cilët prej viteve kanë ndërkryer veprimtarinë e tyre të zhvillimit të koncerteve. Turneu kombëtar muzikor është përkrahur nga Joe Lynn Turner, i njohur mirë nga grupet “Rainbow” dhe “Deep Purple”. Ai do të interpretojë me muzikantët tanë këngët e veta më të njohura. Fansat e grupit “Ahat” do të mund të shijojnë si këngët e vjetra të dashura, ashtu dhe këngët e reja, prej autori të kënduara deri tani .

Ky do të jetë turneu ynë i fundit kombëtartregon Zvezdi Keremedçiev, frontman i grupit “Ahat”. Secili prej nesh  ka angazhimet e veta personale dhe nuk takohemi shpesh në skenë. Por vendosëm të shënojmë këtë ngjarje për shkak të fansave tanë, sepse ata e meritojnë. Për ne është e rëndësishme të përkulemi bashkë për herë të fundit përpara njerëzve, të cilët ruajtën në zemër të vet muzikën tonë. Sivjet është një shkak i shkëlqyer të mund të mbyllim një faqe të denjë në historinë e rokut bullgar.

Nëse me të vërtetë ky do të jetë turneu i fundit, vetëm koha mund të na tregojë. Gjatë vitit 2018 muzikantët nga grupi “Ahat” kanë dëshirë të zhvillojnë një koncert të madh në Sofje, i cili do të fillojë me ekzekutime të orkestrës  simfonike, pas kësaj do të prezantohen muzikantë-miq të bandës dhe në fund vetë grupi “Ahat”.

Përgatiti në shqip: Nataniela Vasileva

Më shumë nga rubrika
“Diagonal”

Programi i Festivalit Ndërkombëtar ppIANISSIMO

Festivali Ndërkombëtar për Muzikë Moderne për piano ppIANISSIMO u hap më 13 prill me recital për piano “të parapërgatitur” të pianistit Rikardo Diskalco (Spanjë). Pas kësaj publiku pati mundësi të dëgjojë koncertin xhaz të Dejvid Hellbok trios nga..

botuar më 18-04-21 12.05.MD

Dekorata më e madhe është publiku dhe ajo e cila përjetohet në sallë

Një instrumentist i shkëlqyer, kurse gjatë viteve të fundit dhe pedagog, Aleksandër Somov është mes muzikantëve më të njohur të rinj bullgarë. Nuk do të bëjmë gabim në qoftë se themi se është dhe mes “radio-fëmijëve” më të dashur, sepse incizimet..

botuar më 18-04-18 12.42.MD

Emrat nga e ardhmja e konkursit “Virtuozë të rinj”

Konkursi ndërkombëtar “Virtuozë të rinj-2018” u hap më 15 prill me koncert të Filarmonisë së Sofjes me dirigjent Najden Todorov. Soliste në program qe Sofia Mehonoshina. Klarinetistia e re e cila sapo ka bërë 14 vjeç, tanimë është mbajtëse e..

botuar më 18-04-16 1.49.MD