Inflacioni që nga fillimi i vitit është 1.9%

Foto: arkiv

1.9% është inflacioni në Bullgari që nga fillimi i vitit (tetori i vitit 2017 kundrejt dhjetorit të vitit 2016), kurse inflacioni vjetor për muajin tetor 2017 kundrejt tetorit 2016 është 2.5%, njoftuan nga Instituti Kombëtar i Statistikës. Indeksi i çmimeve të konsumit për tetorin e vitit 2017 kundrejt shtatorit të vitit 2017 është 100.6%, me fjalë të tjera inflacioni mujor është 0.6%. Inflacioni mesatar vjetor për periudhën nëntor 2016-tetor 2017 kundrejt periudhës nëntor 2015-tetor 2016 është 1.5%. Gjatë tremujorit të tretë të vitit 2017 produkti i brendshëm bruto rritet me 3.9% kundrejt tremujorit përkatës të vitit të mëparshëm dhe me 0.7 kundrejt tremujorit të dytë të vitit 2017. Koeficienti i papunësisë është 5.8% ose me 1.2 pikë më i ulët në krahasim me tremujorin e tretë të vitit 2016.


Më shumë nga rubrika

Aeroplan privat nisi nga Aeroporti i Sofjes pa kontrollim të udhëtarëve

Një aeroplan privat me 6 veta në bord, i cili më 13 korrik fluturoi nga Bullgaria për në Greqi, nuk u kontrollua nga autoritetet kufitare bullgare në Aeroportin e Sofjes. Faji është i operatorit përgjegjës për fluturimin i cili nuk e informoi Ministrinë..

botuar më 18-07-17 6.42.MD

Akademia “Alegra” mblodhi në qytetin Ruse muzikantë të rinj nga 19 vende

Edicioni i dytë i Akademisë Ndërkombëtare Muzikore “Alegra” mblodhi në qytetin Ruse më se 50 muzikantë të rinj nga 19 vende. Në kuadrin e kësaj veprimtarie, e cila zgjatet deri më 23 korrik, krahas klasave të mjeshtërve jepen edhe koncerte falas për..

botuar më 18-07-17 4.36.MD

Ekipi bullgar u prezantua shumë mirë në Turneun e VI-të Ndërkombëtar për Natyralistë të Rinj

Me sukses për ekipin kombëtar bullgar të shkencave natyrore përfundoi Turneu i VI-të Ndërkombëtar për Natyralistë të Rinj (Internacional Young Naturalists’ Tournament – IYNT), i cili u zhvillua në kryeqytetin e Gjeorgjisë – Tbilisi.15 ishin ekipet që u..

botuar më 18-07-17 4.27.MD