Në Sofje u mbajt Diskutimi “Perspektiva evropiane e Ballkanit Perëndimor”

Foto: BGNES

Komisioni Evropian pret, që vendet e Ballkanit Perëndimor të përfitojnë nga kryesia bullgare të Këshillit të BE-së për të avancuar në integrimin e tyre në BE-në. Këtë e deklaroi Kristijan Daniellskon, udhëheqës i Drejtorisë së Përgjithshme “Politikë për Fqinjësi të Mirë dhe Negociata për Zgjerim” pranë Komisionit Evropian në diskutimin i kushtuar perspektivës evropiane të Ballkanit Perëndimor. Ai theksoi, se përveç sigurisë duhet t’i kushtohet vëmendje zhvillimit ekonomik të Ballkanit Perëndimor.

Më shumë nga rubrika
Prokurori i Përgjithshëm Sotir Cacarov dhe Ministrja e drejtësisë Cecka Caçeva

Prokurori i përgjithshëm: S’ka premisa për ekstradimin në SHBA të Zheljaz Andreevit dhe katër bullgarëve të tjerë

Mungon baza ligjore për ekstradimin në Shtetet e Bashkuara të Amerikës të personit Zheljaz Andreev dhe katër kolegëve të tij. Kjo pozitë është deklaruar shprehimisht para palës amerikane – tha Prokurori i Përgjithshëm Sotir Cacarov pas takimit të..

botuar më 18-04-25 3.09.MD

Qeveria do të pakësojë borxhin e jashtëm deri në 20 për qind të PBB-së

Me rastin e raportit të fundit të Eurostatit për borxhet në BE, sipas të cilit Bullgaria e ka pakësuar borxhin e saj të jashtëm nga 29 për qind në 25,4 për qind prej Produktit të Brendshëm Bruto, Kryeministri Bojko Borisov theksoi se sipas këtij treguesi..

botuar më 18-04-25 12.35.MD
Protesta e muzikantëve nga RKB

Formacionet muzikore të Radios Kombëtare Bullgare sot protestojnë para Këshillit të Ministrave

Protesta e krijuesve të formacioneve muzikore të Radios Kombëtare Bullgare vazhdon ditën e tretë, sot para godinës së Këshillit të Ministrave. Pjesëmarrësit ngulin këmbë, që buxheti i medias të shtohet me një shumë, e cila të lejojë rritjen e..

botuar më 18-04-25 11.37.PD