Autoritetet shqiptare garantojnë të drejtat e minoritetit bullgar në vend

Ilijana Jotova dhe Ilir Meta
Foto: Agjencia Telegrafike Bullgare

Gjatë vizitës dyditore punë në Shqipëri zëvendës presidentja Ilijana Jotova u takua me presidentin e Shqipërisë Ilir Meta, kryetarin e Kuvendit Gramoz Ruçi dhe kryeministrin Edi Rama. Ajo u sigurua, se të drejtat e pakicës bullgare në Shqipëri do të garantohen dhe fëmijët me prejardhje bullgare do të mësojnë gjuhën amtare. Do të hartohen mekanizma për përfshirjen e gjuhës bullgare në shkollat e mesme, jo vetëm në shkollat e ditëve të shtune dhe të diele. Kështu fëmijët me prejardhje bullgare në se do të dëshirojnë do të jenë në gjendje të vazhdojnë arsimin në shkollat e larta bullgare. Para afro një muaji Kuvendi Shqiptar miratoi Ligjin për Mbrojtjen e Pakicave Kombëtare, me të cilin njihet ekzistenca e minoritetit bullgar në vend.

Më shumë nga rubrika

Presidenti Radev për vizitë në Britaninë e Madhe

Nga data 17 deri më 19 tetor me ftesë të mbretëreshës Elizabet II Presidenti Rumen Radev do të bëjë vizitë pune në Britaninë e Madhe. Programi parashikon audience te Madhëria e Saj më 18 tetor. Presidenti do të mbajë ligjëratë në Universitetin Oksford,..

botuar më 18-10-17 9.01.PD
Liljana Pavllova

Liljana Pavllova: “Iniciativa “Një rrip, një rrugë” hap mundësi të reja për inkurajimin e investimeve dhe bashkëpunimit tregtar

“Iniciativa “Një rrip, një rrugë” hap mundësi të reja për inkurajimin e investimeve dhe bashkëpunimit tregtar. Pjesëmarrja e Bullgarisë dhe e vendeve partnere është me interes reciprok.” Këtë e tha ministrja e Presidencës Bullgare të Këshillit të BE-së..

botuar më 18-10-16 6.44.MD

Temenuzhka Petkova: “Punojmë për ruajtjen e kapacitetit të kompleksit “Marica-Iztok”

Stabiliteti i sistemit energjetik dhe ruajtja e kapacitetit të kompleksit “Marica-Iztok” janë ndër prioritetet kryesore në degën energjetike. Këtë tezë e përkrahën ministrja e energjetikës Temenuzhka Petkova, udhëheqës të shoqatave shtetërore..

botuar më 18-10-16 5.51.MD