Bullgaria radhitet e katërta në botë për nga plakja e popullsisë

Foto: arkiv

Sipas të dhënave të OKB-së Bullgaria është në vendin e katërt në botë për nga plakja e popullsisë. Kjo u njoftua në kuadrin e diskutimit “Përmirësim i gjendjes demografike të Bullgarisë” zhvilluar nën kujdestarinë e zëvendës kryeministrit Valeri Simeonov. Njerëzit në moshë mbi 60 vjeç tek ne përbejnë 26.1 për qind prej popullsisë. Sipas këtij treguesi vendi ynë radhitet pas Japonisë, Italisë dhe Gjermanisë. Popullsia e Bullgarisë brenda një periudhe 10-vjeçare, nga viti 2004 deri në vitin 2014, u ul me më se 558 mijë veta. Çdo vit vdesin përafërsisht 40-50 mijë veta. Aktualisht në tregun e punës nuk ka konflikt të brezave. Në se në fillim të shekullit nga tregu i punës dilnin 100 veta në vendin e tyre hynin 124 veta. Aktualisht kundrejt pensionimit të 100 vetave në tregun e punës hyjnë vetëm 64 të rinj.

Më shumë nga rubrika
Prokurori i Përgjithshëm Sotir Cacarov dhe Ministrja e drejtësisë Cecka Caçeva

Prokurori i përgjithshëm: S’ka premisa për ekstradimin në SHBA të Zheljaz Andreevit dhe katër bullgarëve të tjerë

Mungon baza ligjore për ekstradimin në Shtetet e Bashkuara të Amerikës të personit Zheljaz Andreev dhe katër kolegëve të tij. Kjo pozitë është deklaruar shprehimisht para palës amerikane – tha Prokurori i Përgjithshëm Sotir Cacarov pas takimit të..

botuar më 18-04-25 3.09.MD

Qeveria do të pakësojë borxhin e jashtëm deri në 20 për qind të PBB-së

Me rastin e raportit të fundit të Eurostatit për borxhet në BE, sipas të cilit Bullgaria e ka pakësuar borxhin e saj të jashtëm nga 29 për qind në 25,4 për qind prej Produktit të Brendshëm Bruto, Kryeministri Bojko Borisov theksoi se sipas këtij treguesi..

botuar më 18-04-25 12.35.MD
Protesta e muzikantëve nga RKB

Formacionet muzikore të Radios Kombëtare Bullgare sot protestojnë para Këshillit të Ministrave

Protesta e krijuesve të formacioneve muzikore të Radios Kombëtare Bullgare vazhdon ditën e tretë, sot para godinës së Këshillit të Ministrave. Pjesëmarrësit ngulin këmbë, që buxheti i medias të shtohet me një shumë, e cila të lejojë rritjen e..

botuar më 18-04-25 11.37.PD